Mina Allan Bernard, kui üks Suurlaagri/larbi kaaskorraldajatest vabandan Krafinna ja kõigi teiste mängijate ees keda purjutamine sügavalt häiris.
Viibisin ise terve ürituse jooksul silmini kaines olekus ja kuulun ise samuti häiritute hulka.
Olen veendunud arvamusel, et alkoholijoobes mängimine või mängu juhtimine on äärmiselt taunitav ja seda ERITI kui kaotatakse reaalsustaju ja/või kontroll enda üle.
Lisaks muule olen saja protsendiliselt nõus Eesti Vabariigi seadustega mis keelustavad alla 18 aastastele alkoholi tarbimise, müümise või edasi andmise.
Isiklikult (personaalne arvamus) arvan, et üldises plaanis ei olnud tegemist "joomaüritusega" kuna valdav enamus kohalviibinuist olid kained. Samuti olid kasutusele võetud meetmed takistamaks alaealiste alkoholitarbimist (käepaelad).
Tunnistan probleemi, mida kavatsen ette võtta:
1. Isiklikult ei kavatse ma koostööd Mati Nuudiga või Keskmaa Orduga lõpetada (kuna ürituseeelse organisatoorse võime poolest tunnen vähe samaväärseid), küll aga võtan seiskuoha viimase vahejuhtumi kohta pärast seda kui olen temaga isiklikult kohtunud (mis juhtub järgmisel nädalal) ja tema poolset versiooni juhtunust kuulnud.
2. Kindlasti surun edasistes ühisprojektides läbi oma nõudmised, et mängualalt kõrvaldatakse koheselt ilmselgete alkoholi liigtarbimise märkidega mängijad, mängujuhid või kolmandad isikud. Seda vajadusel politsei abiga.
3. Kuna vajadus on tekkinud siis teen järgmistel koostööprojektidel kõik endast võimaliku, et vältida alaealiste alkoholitarbimist mängul.
Vabandan veelkord.