Mütoka foorumist kopi ja peist siis siia samma kah:
Kummardan siiralt. Kui hästi läheb, siis ka siivsalt.
Ma olen siis nüüd keha ja hingega võetud - Kassinurme poolt muidugist.
Kuna mul oli koha peal tunne, nagu oleksin saanud herilase käest sutsaga tagumikku ja energiat tuli nigu konnasid tiigist ning jalad paigal ei püsind, vaid oli vaja mööda maad ringi joosta ja karelda, siis ma ei taha kõneldagi sellest, kuidas mul jalad täna(ka eile) all karjuvad, kui ma nendega kõndida üritan. Nii, et... ma võtaks ühed jalad kõige pealt. Tänan.
Helene von Engelharti roll oli väga nauditav, kuna ma praktiliselt ei pidanudki kedagi muud mängima, kui olema täpselt selline, nagu ma mõnikord kipun ka reaalselt olema - sedakorda siis lihtsalt pikemalt.
Ma olin Väesilma pärast üpriski mures, kuna miskid jamad toimusivad lossist väljas ja kuna mu tulevane ei kuulanud üldse, mida ma tahtsin öelda talle ja amme käest pidevalt nahutada saades kiikasin ikkagi värava manu, et maatark värava taha ei jääks ja ta ikka sisse lastaks. Oeh, kuidas silmad lõid särama, kui maatark tervena kohale jõudis ja kui ta minule pajatama hakkas, et tema olla näinud nägemust jänesest ja kuuldes, et minule kohalikkude laulude lähemalt tundma õppimine igati meelele mesi on, siis võttis ta erinevaid värsikesi jänestest üles. Sedasi me siis laulsime seal katekesi ja laulsivad teisedki meiega kaasa ja aeg lendas nigu see Jumala ime, mis sääl taevas oli ja... Püha Isa käis mind ka noomimas, et ma laulan valesid laule, ma pean pühasid laule laulma. Ma laulsin natuke üks püha laul ka ja Pater Nosteri lugesin talle ka, et ma olen ikka veel Jumala usku ja uurin kõigest seda maausu asja ja kuidas neil siin asjad käivad.
Maatarga kaks saatjameest väsisivad ära meie laulujoru kuulates ja kadusid peale seda kuhugi ära. Aga ma ei lasknud mind häirida sellest. (Siin kohal tekib küsimus, et kas lossist väljapoole ka üldse kuulda oli laulu, mida sees tehtud sai?)
Ümberringi toimus jube sagimine ja kõik olid nii närvilised ja minul oli pea sassis(võimalik, et see oli hoopis sellest kaljast, mida teenijatüdruk mulle koguaeg tõi) ja ma ei saanud enam aru, kellele ma mehele lähen ja kas ma ikka üldse lähen mehele ja mis asi see mehele minemine on ja kus ma olen ja kõik oli peast pühitud ja lossis oli nii palju kenasid mehi ja siis tuli Kaspar ja teatas, et me peame nüüd missale minema ja siis on pulmad ja vedas mu kambrisse ja siis mul tuli pissihäda ja lossis oli midagi väga korrast ära, kuna polnud kuidagi võimalik kemmergusse minna ja ei jäänudki muud üle, kui tuli minna lossist välja ja siis Kaspar andis mulle amme ja kaks kena vägimeest kaasa ja see oli nii tore! Vahepeal meid kõnetas keegi tore mees ja uuris, et kas me saksad oleme. Vägimehed teatasid, et oleme küll, aga me ei taha üldse võidelda ja siis meid enam ei tülitatud ja siis... ja siis natukese aja pärast asusime lossi tagasiteele ja vahepeal ma mõtlesin, et ma pean ruttu lossi tagasi jõudma, et Maatargaga edasi laulda neid toredaid laulukesi ja siis mul tuli poole tee peal hirm nahka ja ma pistsin punuma lossi poole ja amm nagu vana rahu ise.... JALUTAB! Hakkab vist peast ogaraks jääma. Meil Riias oli üks mees, kes läks peast ära ogaraks - rohkem pole me teda keegi näinud.
Ja siis me hakkasime Väesilmaga jälle laulu suule puhuma ja siis keegi mees müüri pealt ütles, et me teeksime vähem. Aga ma tahtsin ikka rohkem ja... Ja siis tuli keegi täitsa kena mees ja ütles, et nüüd on pulmad, haaras hõlma alt kinni ja vedas mu kabelisse ja seal oli juba kõik valmis ja mina mõtlesin jänestest ja et see mees seal paremal käel mul on isegi täitsa kena - huvitav, kas ta kuulab mind? Ja siis Püha Isa ütles, et .. siis ütle "jah" ja siis ma ammelt uurisin, et kas ma pean nüüd "jah" ütlema ja siis ütles preestrihärra, et me oleme nüüd laulatatud. Ja siis mulle meenus, et ma ikkagi tean seda Kasparit küll, et ta pidada mu ära kosima siin ja... Noh... siis läksid asjad omasoodu ja siis kui nad olid just väga omasoodu, kostus miski karjumine, mille peale mees kambrist nigu tuli takus minema lendas...
(nüüd muidugi meenus, et see "palun vähem" juhtus hoopis hiljem, kui lahing juba päris kohe algamas oli)
Noh... ja siis oligi sõda ja siis läks vool ära ja sõda lükkus edasi
Väga lõbus oli.
Väga tore seik lossis sees oli ka see, kui keegi härra tuli mu manu, hakkas mulle korraldusi jagama ja ma uurisin, et kuidas ta minuga kõneleb... Väitis, et olla Saksast pärit, mille peale ma temaga natuke saksa keeles juttu üritasin puhuda, mille peale ma sain igakord vastuseks "ömm... äää, mmmm, eeeeee... ömmmmm, schön!" - seega ei jäänud ma teda eriti uskuma.
Ja ikkagi - kuhu sõrmused jäid? 8)
Üks asi kogu ürituse kohta siiski oli, mis mulle üldse ei meeldinud - see, et palja ülakehaga mehi ainult paar tükki oli
Ja järgmisel korral võtan isikliku massööri kaasa, kes mu jalad korda teeb peale vudamist. Kohe.