Muljed!
Esmalt tahaks tänada mängu korraldajaid: võtsite airsofti ja rollimängu ja panite selle edukalt kokku üheks vahvaks ja põnevaks ürituseks.
Teiseks tänaks oma kamba kaaslasi: koostöö sujus hästi, keegi lollusi ei teinud. Võiks vinguda sõdurite omavahelise koostöö pärast (mis ei olnud väga hea), aga arvestades seda, et enamus sõjaväes käinud ei olnud ja olid airsoftilegi uustulnukad, oli siiski päris hea.
Kolmandaks tänaks X-Force-i härraseid, kes tõid meile relvad ja viitsisid meid kimbutada. Hea töö
Lähemalt siis mängust:
Algus sujus hästi: läksime teise rühmaga meie baasi kindlustama. Hiilisime mööda teed, maja äärde, kuuleme- sees hääled. Liikusime akna juurde, kust hääled kostusid (muide, ma mõtlesingi, et wtf, kuidas nad ometigi ei kuule meid seal sees...
). Panime end paika, kargasime ülesse. Muide, see on 1 parimaid hetki, kus relv võiks tõrkuma hakata.... Sain vigastada. Õnneks need kaks härrat majas elimineeriti ja tesised tulid järele.
Mängu keskpunkt hõlmas rohkelt valvet ja bandiitide jälgimist, kes meie baasi ümber kolasid. Üks seik, mis oli võibolla ka veits feil, oli see, kui meie bunkriõhkamistiimi oli rünnatud ja kapten kandis sellest raadio teel ette. Mõtlesin siis, et krt, mida teha mida teha... Esimese hooga saatsin kohe kaks lähemat meest neile järele appi. Siis mõtlesin et hmm, nad on ju vigastatud, meedikut oleks kah vaja. Aga meedikut ei saa ju üksi saata, niisiis andsin talle kaks meest kaitseks kaasa. Kui nemad kah läinud olid, avastasin, et oi, baasis ongi ju ainult veel mina ja mu lahingpaariline ülejäänud kamba ja heljurõisikute põllu kaitseks... Noh, mis seal ikka, kõik tulid elusalt ja tervelt, ehkki veits augulisemalt kui tavaliselt, tagasi. Lõpp hea, kõik hea.
Mängu lõpp hõlmas rünnakut bandiitide baasile. Tulime meie siis kuuekesi ühest küljest, kui meie pihta avati küngaste vahelt tuli. Varjudes avastasime, et Konfid ründavad teisest küljest, juhtumisi täpselt samal ajal, kui meie. Liikusime edasi peale, mina läksin paremalt kaarega tiibama, sain oma 2-3 bandiiti maha kah. Saadud kraami jagasime konfidega vennalikult pooleks, kuigi ma kartsin kogu aeg, et nendega läheb samuti laskmiseks, aga vedas...
Nüüd siis täpsemalt plussid, miinused ja soovitused:
+
-Korraldati kõigile, kel vaja, relvad. See on hea saavutus, pealegi suht odava raha eest.
-GM-idel oli pidevalt ülevaade toimuvast ja omavahel töötav side.
-Hunnik entusiastlike bandiite, kes viitsisid ringi joosta ja meie närve kulutada.
-
-Spetsialistidel peaks samuti relvad olema ja tegelikult võiks spetsialistide ja sõdurite vahe üldse väiksem olla. Võibolla aitaks siinkohal mingisugune tegelaspunktide ja oskuste ostmise süsteem..? A la tahad osata automaati lasta: osta oskus selleks. Tahad samuti lõhkeaineid kahjutuks teha: osta oskus. jne.
-Omi relvi võiks kaasa saada võtta. Muidugi, testmängu suhtes saan ma täiesti aru vajadusest tulejõudu kontrollida. Aga võiks ju teha nii, et kes tahab enda relva tuua kaasa, saatku mängukorraldusele sellekohane kiri, milles oleks siis relv koos tema tehnikalis-taktikaliste andmetega, ja mängujuhid siis otsustavad, kas võib võtta, või ei.
-Olgu, testmäng, oli vaja hoida asi lihtsana. Samas edaspidi võiks rohkem kõrval-liine olla, rohkem võimalust oma tegelast rollimänguliselt avada.
-Üleüldiselt võiks rohkem vabadust olla kõigil tegutsemise koha pealt. Hetkel olime me militaarselt korraldatud üksus: kõigil oli kindel eesmärk ja ülesanne, midagi teiste teadmata teha ei saanud. Et oleks äge, kui mäng omaks rohkem sellise tüüpilise aventüürimis-LARPi jooni.
Ongi kõik. Jääb veel öelda, et oli rämedalt lahe mäng ja loodan peagi järge näha!
Edu!
Oliver