[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - LARP: "Hiline Lõikus" 14 mai 2011

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

LARP: "Hiline Lõikus" 14 mai 2011

Päris elus rollimäng

Moderaatorid: Irve, chloe, Sorontur, Gregik, Aweron, Priist, Bernard

Re: LARP: "Hiline Lõikus" 14 mai 2011

PostitusPostitas Pahandus 9:59 16. Mai 2011

Kunagi aastaid tagasi huvitusin ka mina larpi teemast. Kolisin Tartusse kooli ja plaanisin ja plaanisin trennides käima hakata ja üritustest osa võtta, isegi boffrid olid kaasas. Aga näed ei jõudnud sel ajal.
Laupäeval siis oli minu esimene LARP, mis oli väga edukalt kokku viidud ka mu teise uuemat sorti hobiga - Airsoftiga.
Enda kohta kriitikanooli pildudes võiks öelda, et oleks pidanud ehk rohkem oma lihtsõduri rolli jääma ja võibolla ka rohkem ingame suhtlust arendama, kuid eks kõik tuleb aja ja kogemustega. Oli huvitav kohata uusi inimesi ja ehk kohtub ka edaspidi üritustel.
Mängu koha pealt võin öelda, et mulle meeldis see üritus millegipärast palju rohkem kui paari nädala tagune piirsalu airsoftiüritus. Oli siis asi rohkemas actionis või asjade paremas õnnestumises või pigem äkki GMide heas töös asi huvitavaks teha.
Konföderatsiooni vägedega oleks tõesti võinud varem kontakti saada, kuid esialgu tundus mulle, e tmeil oli baasi "kaitsmise" ja muude ülesannetega seoses selle jaoks lihtsalt liiga vähe mahti. Pärast kui oli aru saada, et bandiidid reaalset ohtu ei kujuta ja käivadki meilt ainult moona enda pihta nillimas. Olles ka vähese airsofti kogemusega soovitasin ka teistel sõduritel moona kokku hoida seni kuni bandiidid pole laskekauguses.
Spetsialistidega koostöö sujus minu meelest hästi. Kaasa liiguti sõduritega väga kiiresti ja oma vajaminevad materjalid leiti ka väga kiiresti üles. Henzuga koostöö sujus meil samuti hästi ja sõtta võib minna temaga teinekordki. Bossi tehtud supp maitses ka hästi ja sai sellest kena kaks söögikorda teha.
Sellest on mul tõeliselt kahju, et osad sõdurid liiga vähe madinat nägid ja meie baas enamikel ajahetkedel ülekaitstud oli. Samas olles ka ise omal ajal 11 kuud aega teeninud, võin öelda, et on saanud ka pikemalt postidel passida ja tunduvalt igavamatel tingimustel.
Mängu dünaamika koha pealt võibolla aitaks siin see, et kui mingid sõdurid tulevad kuskilt ülesandelt tagasi, siis võiks olla kerge cooldown period või midagi muud sellist, et ei saaks kohe jälle samad sõdurid minema tormata. Umbes nagu reaalses elus, et kui jõuad laagrisse tagasi, on küpsis täitsa kotis ja tahaks puhata ning keha kinnitada.
Minu meelest oli laias plaanis see üritus vägagi korda läinud ja järgmistest kavatsen kindlasti osa võtta.

Pahandus
Pahandus
Vanem õpipoiss

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Sprot 10:06 16. Mai 2011

Kokkuvõtvalt: mäng meeldis ja mängiks hea meelega ka järgmises mängus.

Nüüd veid täpsemalt ning alustuseks miinus pool.

Mäng ise algas minu jaoks pettumusega, kuna lubatud relva ma siiski ei saanud (kuigi see oli üks peamisi asju miks m atuli mängule ja esimene asi mis ma kontrollisin kui teada sain et olen tsiviiljuht). Tean - olgem täikasvanud ja saagem üle, kuid mingil määral see varjutas siiski mu mängu algust. Sarnast eelinfo valesti mõistmist oli veel teisigi - põlvekaitsmed ja laigulised ainult nendele kes relva saavad - foorumist jäi mulje, et saavad kõik kes tahavad. See oleks võimaldanud ka rohkem otsingugruppe - näiteks farmerid potensiaalse põllu uurimisele jne. Hetkel oli 7 sõdurit kogu kamba peale selline kriitiline piir - baasi sai kaitsta ja ühe otsingurühma sai välja saata.

Teiseks oli kokkulepitud numbritest kõrvale kaldumine. Kui eelnevalt öeldi et miinimum tähendab 20% küla suhteliselt kindlat näljasurma suremist ja mulle räägitakse 105% miinimumi täitmisest ja ma hakkan vastu vaidlema ning ütlema, et meil on veel ressurssi vaja. Siis GM toetas teist poolt - sellest jäi mulle asfaldi maitse suhu, kui väike teerulli must üle sõitis. Ma salamisi lootsin, et saan padrunite vastu unioonlastega siis nende varusi osta, et saaks selle hea küla toidetud härra G saak käes teema tehtud, mis oleks tähendanud kuskil 150% miinimum süsteemis. Ehk siis saaks mängutehniliselt kauplemist jms sisse tuua - võimalus ju oli.

Olustik ise väga hea ning koht super sellise mängu tegemiseks. Meeldis ka teiepoolne toidu kaasas kandmise ja ise söögivalmistamise nipp. Võimaldas ka selle ilust mängu sisse tuua ilma, et oleks tekitanud mängupause.

Rollimängimine jäi seekord veidi tahaplaanile, kuna militarisltik õhkkond ning survestus ühte kohta jääda tapsid seda veidi. Tsivilistid siis sunnitud jääma majja. Siit väike mõte - väetamine ja muu selline taimetega väga kasulik ja hea mängutehniline jupp aga aegade lühendamine näiteks poole võrra oleks aidanud ka. Väetamiste vahe 30min. See oleks võimaldanud meil saada õisikud varem kätte ning varem liikuma == uus baas uued ohud, uus liikumine.

Mis just skype kanalis ka välja tuli - vajadus teostada läbirääkimisi teise poolega. Sina mulle keemik mina sulle farmer 1h ja 100pat. See oleks viinud leerid rohkem üksteisega suhtlema. Hetkel mängu tulemuseks hea nn hallala kokkuleppe alus - mida saate ise järgmine kord ära kasutada kui tahate.

Aga lõpuks veelkord minupoolne suur tänu korraldajatele ja kaasaaitajatele viitisimise eest ning palve, et viitsike veel palun :)
"Siin ei ole jäneseid" - Sass Kass (NWOD)
Sprot
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas azrael 10:27 16. Mai 2011

Ma arvan et parim tagasiside korraldajatele võiks olla see, et mina jään igastahes põnevusega järgmist mängu ootama.

Proovin siis panna siia kirja omad plussid ja miinused ning mõtted mida ise teeksin teisiti.

+ reeglid
haavata saamine ja sellega seonduv oli lihtne ja loogiline ja töötas minu arvates väga hästi.
Samuti stimulandid, lõhkeainete - laskemoona, miinide ja muude asjade meisterdamine.
+ aeg - mäng oli täpselt paraja pikkusega
+ heljurõiskikute põld nägi väga lahe välja
+ atmosfäär oli fantastiline. Õnneks selliseid postapokalüptilisi kohti meil Eestis jagub
+ toit ja selle valmistamine
+ nö. treasure hunt - see et igast nänni peab kaardilt taga ajama, lõhatavad uksed jne.

- Suure sõdimisfännina sattusinn kahjuks kõige paiksema ja patsifistlikuma ameti otsa - farmerite elu võiks põnevam olla. Kuna rolliliselt oli gaasi kogumine põllult väga oluline ei tahtnud ka väga kondama minna kuigi oleks vist pidanud kui hiljem mainiti palli "noorendikke" :D
- uniooni ja konföderatsiooni kokkupuuted jäid sisuliselt olemata. Eks seda põhjustas ka eluterve paranoia totaalse sõja puhkemise ees ja meie Bossi äärimselt konservatiivne lähenemine, kes keelas suuremalt jaolt igasuguse riskikäitumise.
- ei näinud ühtegi supermutanti ega kuldset gekot :D
- Laskemoona tundus olevat kohutavalt palju. Polnud küll sõdur aga seda Falloutilikku hirmu ei tulnud vist kellegil et nüüd on ainult 10 kuuli järel ja mind ründab 11 vastast. pluss poole pealt said sõdurid muidugi vabamalt täristada selle eest :P

Mõtteid

Heljurõisikuid võiks lisaks kasvada veel lapiti üle kaardi ja keerulistes nurgatagustes ja raskemini ligipääsetavates kohtades. See teeks farmeri töö palju põnevamaks. Tuleks ronida mööda puid ja katuseid et neid veidraid sunnikuid kätte saada. See annaks ka lisategevust peale väetamise ja põllukoristamise.

Veel tuli mõte et heljurõisikust saadava gaasi hulga saaks kirjutada mingi paberlipaka peale mille saab panna "õisiku" sisse. Pärast gaasi kogumist ja õisiku purustamist saaks farmer kohese tagasiside kui palju gaasi üks või teine taim andis ja puuduks otsene vajadus gmi järele selles suhtes.
See lahendaks ka probleemi kui mõned pallid kusagil laiali kasvavad.

Farmer Bob, kes elab järgmise kevadeni kui külm, radiatsioon, keskkonnamürgid, bandiidid või ohtlikud hobid vahepeal jaole ei saa.
I think I can give away one of my seven doomsday devices and still be feared!
azrael
Tõeotsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Mimic 11:06 16. Mai 2011

Vahva oli. Ja teistmoodi kui tavaliselt. MOAR !
Mängu jooksul sain maha istuda ca 3 minutiks (esimene alla 30 sek katse seda teha ei loe). Suppi sõin samal ajal laskeulatusest väljas võsas passivaid pahalasi sihikul hoides. Karta on, et osa actionist tuli nende arvelt, kes niisama valvasid, kuigi sai üritada roteerida. Tsiviliste lahti lasta ei juletud eriti, mängu taustas on kole kõvasti rõhutatud seda kaitsmist ja värki. Ehk siis roll/taust ja mängu huvi läksid suti risti kohati. Gonföderatsioon oli meil superalalhoidlik ja staatiline. Ehk hirmutas veidi GMide jutt, et kui surma saad, siis võid koju minna. Aga tõsine Juhuslike Postapokalüptiliste Ellujääjate tunne oli, kus on näha, et juhuslikest, aga käepärast inimestest on kokku pandud sõja- ja potipõllumajandussalk, mida hädasti vaja. Kellest keegi peale farmerite päris täpselt ei tea, mida ta teeb, aga teeb seda hoolega :D Kaitseväelise rutiini puudumine andis IMHO mängu fiilingule ainult juurde, kuigi ehk ei olnud nii efektiivne. Teatraalset rollimängu (mida kiputakse ainsaks õigeks pidama), oli vähe, aga samas, äkki ongi hea vahel teistmoodi mängida, samas meta ja OG teemat liiga palju silma ei hakanud.

Adventuurimist ja asjade otsimist võiks veel rohkem olla. Zombidest ja supermutantidest rääkimata :)
Need otsitavad asjad võiks ka NATUKE nähtavamad olla.
Veidi ideid õhku:
Tsivilistidele ka relvi, kasvõi neid suht odavaid pumppüsse, mis 12 euri massavad, aga peaks natukenegi tulejõudu andma, siis oleks tsivilistidel ka suti julgem elada ja saaks rohkem tegutseda.
Farmeri klass äkki kokku panna keemikuga, oleks veidi rohkem teha ? Ja pallidekorje hiiglapikk ja paigalesundiv ooteaeg maha kruttida ja palle rohkem laiali, et korjaja oleks rändav töö, mitte uruspassiv ?

Parimat,
Mimic, Harri "Rändur" Soolepp
Dancing on the edge of a blade
Rollimäng on Kõigelooja poolt soositud ja seeläbi kohustuslik
Mimic
Haldjate õpilane

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Trexxx 11:15 16. Mai 2011

Halb:
1. Awekas ma tean küll, et nõme on selle kallal norida (eriti kohas nagu see seal) aga selle prügikoti põõsasse panemise akti eest saad iskliku miinuspunkti. Loobi maha mida tahad oma südametunnistuse piires, aga ära tee seda "klientide" nähes. (seda millised prahihunnikud seal vedelevad ma loomulikult ei maini kuna need on dekoratsiooni osa :P samuti need loodusega mitteühilduvad valged pallikesed - mille metsa alla külvamine on minu arvates lihtsalt ajalooline paratamatus. :P)

2. Relvade sisselaskmine ja instruktaaz ala "what this button do?" jäi puudu. Osad meist pole ennem sellise kategooria airsoftrelvi isegi unes näinud... Seletage mulle maakeeles misasi on hopup ja mida see teeb?

3. Kui lubatakse põlvekaitsmeid ja küünarnukikaitsmeid siis on nad olemas. Mitte, et leian sealt puhtjuhuslikult ühe põlvekaitsme (hea et niigi läks). Aega mängukuulutusse lause lisamiseks "kaitsmed palume igaühel ise organiseerida" kulub umbes 30 sekundit. Peale seda poleks kellegil ainsatki kobinat.

Hea:
1. Kiitke oma kootööpartnereid bandiitide mängimise eest. Ja laske nad edaspidi keti otsast lahti rohkem.

2. hicap salv oli meeldiv üllatus. Ilmselt oleks põnev olnud tule all vandudes valgeid pallikesi taga ajada neid ükshaaval salve toppides, aga see oleks ilmselt raisanud valget mänguaega.

3. Heljurõisikud - geniaalne idee! (järmine kord paluks muteerunud versiooni neist - pikad sirged (need millest saab loomi teha ja siis need teised millega saab teisi asju teha) Farmeritel kohe on põnev sest osad neist võivad olla ndx umbrohi või mingi ekstra haruldane sort... noh mõelge ise edasi...

kokkuvõttes.
Head asjad kaaluvad üle puudujäägid. Pealegi alati on võimalik puudujääke likvideerida järgmine kord. Muidu oli täitsa meeldiv. Tehke teinekord jälle...

Mõned ettepanekud ka:
Spetsialistid võiksid kanda ainult kergeid käsirelvi - piiratud salvesuurusega gaasirelvad ndx neile mahtus mingi 14 palli salve ja neid tuli käsitsi laadida. Siis nad ei ole päris relvitud kui mingi marutõbine koer neile kallale tuleb. Samas pole nad ka nende relvadega võimelised ringi täristama... niiet selge erinevus nende rollilises suutlikkuses.

Jõudude jaotus: 3 erinevat jõuku on hea - mitte küll alati. Kui üks jõuk on GM-de otsese kontrolli saab stsenaariumite hulka lisada a: ülekaalukas rünnak kindlustatud baasile... b: varitsusse sattumine marsil. vmt.
Antud juhul oleks olukorda pinevamaks ajanud ainult kõikide npc jõudude lisamine ühele osapoolele mingist mänguhetkest alates... aga see kuulub juba Ilmselt Fallouti larpi teemasse...

Neutraalsete alade (kaubapunkt, skvotterite asula) kontrolli alla võtmine on ka kindla peale tegevust ja adrekat pakkuv. Maailma loogika seisukohalt on ilmne, et pealike võim ulatub ainult niikaugele kui nende relvade tuli.

Mida ma tegelt ootaks on relvade tootjatehniliste parameetrite avalikustamine - siis on kohe selge milliseid relvi saab üleldse integreerida praegusesse süsteemi.

Vaadates neid näomaske tundus et mõningase needi ja augurauatöö tulemisena saab tekitada täitsa pädeva NCR näokaitsme... niiet mõtteainet on...

Paremate tervitustega korraldajatele ja mängurutele
Trexxx

PS. Kaspar, arvan, et duubeldan su pakkumise järgmine mäng :P et sul ka põnevam oleks...

PPS. et oleks põnevam võib ju sisse tuua ka mingi jõugu kelle arvates heljurõisikud on saatana kehastus maa peal TM ja kes hetkegi kõhklemata põletavad maha (lasevad puruks) iga põllu mida nad näevad...
"Meest eristab hobusest mõistus - mõnikord ka sadul."
- Hagar hirmus

" On võimatu olla masenduses kui sul on õhupall. "
- Vinnie PUHH -
Trexxx
Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Liisi 11:45 16. Mai 2011

Kõige laiema laastu järgi hindan enda jaoks Larpi kordaminekut selle järgi, kas ja kui palju tekib vahepeal pöialde keerutamise tunnet, kus midagi pole teha ning pilk pöördub pahatihti igatsevalt kellaseierite poole lootuses, et midagi juhtuma hakkaks või mäng kiiremini läbi saaks.

Seekord ei hakanud kordagi igav. Hoolimata sellest, et olin praktiliselt kogu aja ühe koha peal paigal.

Rolli poolest olin ma tõsihingeline Uniooni kapitalist. Eesmärgiks maksimeerida kasumit ja pakkuda võimalikult palju nii linnale kui külale kasulikke lahendusi. Sisekonflikte ei tekkinud (minu nähes) ühtegi - kõik olid sama eesmärgi eest väljas. Sõdurite tiim oli tõhus ja kui päris alguses oli pisut kõhklusi ja kahtlusi, siis hiljem muutus kogu suhtlus ning eriti just kiiretes olukordades otsuste vastuvõtmine väga tõhusaks. Erilised tänud kapten Salule, rühmajuht Kaarele ning sõdur Pahandusele, kes olid tegusad, usaldusväärsed ning võimaldasid mul rühma julgeoleku pärast väga vähe pead vaevata.

Huumorit pakkusid paar momenti, kus oli tarvis rühmajuhile usaldatud 1000-ühikulisest kuulivarust operatiivselt mõnisada kuuli eraldada. Mis siis ikka, peotäis kuule kätte ja hakkasin ühekaupa lugema. Hiljem sain teada, et konföderaatide pool olevat kiirlaadijat kasutanud...

Mänguväliselt tundsin ennast halvasti iga kord kui baasi ümber valves olevaid sõdureid juba tund aega samal valvepostil kükitamas nägin. Otsisin võimalusi konföderatsiooniga kokkupuudete tekitamiseks. Tahtsin minna organiseerima ühisrünnakut bandiitide baasile eesmärgiga leitud varud pooleks jagada (mis lõpuks juhuslikult ju täpselt nii juhtuski), aga sõjalised juhid olid kindlad, et meie jõud on bandiitide baasi ära võtmiseks piisavad ja mul polnud mingit põhjust nende hinnangut mitte uskuda. Kuulasin ära isegi sõdur Kai algatusel tekkinud plaani minna bandiitideks maskeerituna röövima konföderaatide gaasiballooni, aga detaile paika panema hakates ei paistnud keegi plaani õnnestumises väga kindel olevat ning sõjaolukorda konföderatsiooniga ma kahjuks lubada ei saanud.

Boss kirjutab igal juhul linna jõudes väga positiivse raporti ning läheb sama rühmaga vabalt ka järgmistele korjemissioonidele. Eel-lepingutega, kus on teatavad gaasi miinimumkogused juba ette ära garanteeritud, võib kaubelda tunduvalt parema hinna, aga kuna trahvid on lepingu mittetäitmise eest karmid, siis suvalise rühmaga sellist lepingut teha ei julgeks. Samuti saadetakse luuresalk bandiitide laagripaika ja selle ümbrust uurima seoses väidetava noorõisikute leiuga ning konföderaatide sooviga sinna alalist baasi luua. Skautide leidudest sõltub ka vastus konföderatsioonile.

Ma ei ole päris nõus väitega, et kõigile soovijatele peaks relvi võimaldama. Sellises pärisrelvaga nii sarnases raskes metalses riistapuus on midagi ääretult köitvat ja aeg-ajalt tundus, et ma isegi oleks baasis istumise asemel hea meelega relv käes köhuli põõsas roomanud. Selle jaoks on aga eraldi airsofti mängud, kus fookus ongi täristamisel. Kuniks tegemist on larpiga, on mängijal siiski ainult üks elu ja fookust peab jaguma ka muule kui tulistamisele. Samas, bandiidid oleks vabalt võinud aeg-ajalt pisut agressiivsemad olla ja tekitada rohkem survet ja hirmu. Seda piiri, kus mängijatel on põnev, aga nad saavad veel kuidagi hakkama, on muidugi keeruline kombata.

Jõudsin põgusalt mõelda, et foorumis kirjeldatud rollid olid kõik kihilisemad ja sügavamad kui see, millega me lõpuks kohapeal esinesime. Aga võib-olla see oli featuur, mitte bugi. Viimasel ajal on järjest populaarsemaks muutunud co-op lauamängud ühise vastase vastu. Võib-olla saaks larpis analoogina suurendada NPC-dest bandiitide vms. välise ohuteguri rolli ning lisada rohkem ülesandelahendamise tüüpi puzzlesid, otsimismissioone, takistusradasid ning seiklusi. Rollimäng oleks endiselt otsuseid suunav ja sisu täitev tegevus, aga selle käigus oleks vastuseis mitte larpile tavapäraselt mängijatel omavahel vaid koonduksime üheskoos välise keskkonnast ning oludest koosneva vastase vastu. Sel mängul väga hästi toimiv koostöö tekitas minus küll palju põnevust ja rõõmu.

Tänud GM-idele, bandiitidele, X-Force'ile ja kõigile kaasmängijatele väga vahva elamuse eest!
Liisi
Seikleja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas azrael 12:05 16. Mai 2011

Hehei

Farmer Bobi tehtud pildimaterjal on siin - https://picasaweb.google.com/1106985209 ... ineLoikus#
I think I can give away one of my seven doomsday devices and still be feared!
azrael
Tõeotsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Crata 12:12 16. Mai 2011

Esiteks suur-suur aitäh mängu korraldajatele ja abiväele!
Ja Ga Gaasmängijatele Gonföderatsiooni poolel ;)
Ning vastasmängijatele kapitalistlike põrsaste ehk Uniooni poolel, kellega ma küll kokku ei puutunud isiklikult, aga kes tajutava ohuna ilmestasid kogu mängu :)

+
* Airsofti-larp on väga äge vaheldus mõõga ja maagia maailmade kõrvale, kontseptsioon töötas ja oli põnev :)
* Koht oli väga sobilik ja toetas maailma tausta ülihästi
* Ise toidu tegemine ja ratsioonide jälgimine, et kõik söönuks saaks, samal ajal väljas toimuvat silmas pidades ning vahepeal ka rikošeti eest põgenedes aitas maailmatunnetusele tohutult kaasa
* Bandiidid ja oletatav unionistide lähedus sundisid koguaeg valvel olema, maailma ja hetkeolukorra taust oli väga hea
* Relvastatult ja paarikaupa "metsapeatused" olid päris naljakad, aga kuna bandiitide tõttu oli pidev ohutunne kuklas, ei oleks üksi minna tahtnud
* Ei olnud mänguväliseid pause ja alati oli olemas mõni GM, kui teda vaja läks

-
* Spetsialistidel, eriti farmeritel, oli väga paikne mäng, kuna militaarpool oli a) väga kaitsev, b) väga käsutav
* Leerisiseselt oleks võinud militaar- ja tsiviiljuht ehk vähem teineteisega nõus olla ja tsiviiljuht oma spetsialistidele rohkem tegutsemisvabadust nõuda (või lihtsalt anda)
* Musta rusikasuurust kotikest risu seest leida on jube raske, ehk tasuks mõelda mingi pisutki erksama tooni kasutamisele, sest keemik ja insener olid (kuuldu põhjal) algmaterjali leidmise seisukohast väga ebavõrdsetel alustel (valge nutsak puuoksa küljes vs must nutsak mustade rehvide sees)..
* Ettemääratud aeg heljurõisikute korjamiseks soodustas mängu muutumist staatiliseks, sest tuli oodata kindlat kellaaega korjeks. Pigem võiks ehk kaaluda varianti siduda korjeaeg põllu leidmise ajaga ja väetamise või näiteks mingi lisaaine kasutamisega farmerite arsenalist, siis on rohkem põhjust ringi liikuda ja uusi põlde otsida.
* Nagu skaibivestluseski välja tuli, võiks edaspidi olla leeride lähtepunktid erinevamad ning tekitada rohkem suhtlemisvajadust (spetsialistide out-source'imine jmt). Nagu me seekord teada saime, on ka Uniooni poolel "ikkagi inimesed" ja kauba tegemine täitsa võimalik

Tähelepanekud meediku elust ja kriitika iseenda pihta:
* kiirematel hetkedel tegin liiga palju haltuurat (kuigi olin ette valmistanud tohutult palju meditsiinikraami kasutamiseks) - neil hetkedel, kui reaalselt laskmine käis ja haavatutega tegeleda vaja oli, läks suurest ähmist poolte asjade kasutamine meelest (mitu aastat väligrupis, my ass) ja see oli väga suur viga rollimängu ning ka üldise realistlikkuse hoidmise seisukohast
* lisaks olin liiga leebe arst ja ei sundinud inimesi tabletti võtma, vaid pakkusin valuvaigistit ning aktsepteerisin keeldumist - seda viga ma enam ka ei tee
* lisaks tablettidest keeldumisele ei tahtnud keegi ka süsti saada :(
* liiga "lihtsa" rolli tegin endale, mistõttu ei tekkinud ega tekitanud keerulisi olukordi (v.a. üks sügavalt rollimängu-vihane olukord lõpupoole, mis oli samas tingitud pigem minu kui "tsivilisti" kannatusekarika täitumisest kui otseselt mu rollist) - järgmiseks korraks (tuleb, eksju-onju?) tuleb end "edasi arendada"

Aitäh ja edu-jaksu järgmise korraldamisel! Ootan huviga järgmist :)
my inner child is a mean little bastard - anon

ACrata
Crata
Mistress

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Tindome 13:05 16. Mai 2011

Ma olen Liisiga nõus hästi mitmes punktis ja neist kõige Suurema Kirjaga võiks olla: sellist omaette omaenda salainfoga ussitamist ja teiste info pealt puzzle kokkupanemist on mängudes olnud juba maa ja ilm.
Üldse ei igatse sihukest veel juurde, mulle väga meeldis "grupina mängu vastu" mängida. Ja "mäng" samas võiks olla natuke agressiivsem.
Omavahelised hõõrumised ja probleemid olid minul isiklikult olemas, aga napilt markeeritud, lihtsalt taustal olemas. Ja nii oligi väga hea.

Farmeritel vast tõesti läks see baasis istumine ja põllu valvamine, ja seejärel ballooni valvamine tüüttuks, aga kõik teised spetsialistid said ajuti ikka välja ja tegutsema ka. Mulle eriliselt ja väga ja just meeldis see, et tegelased ei olnud 3in1, kõiki oli vaja, kogu aeg tuli arvestada inimressursi kättesaadavuse ja turvalisusega, üksi ei teinud keegi midagi väga ära.

Säärased nõrga tulejõuga relvad, millest Trexxx rääkis, ehk oleksid lahendus närviliselt relva igatsevatele spetsialistidele?
Või siis panna lihtsalt inimesi sõduriteks veidi lõdvema randmega - kui ikka tahab, las proovib, mis siis, et on lüheldane tüdruklaps 0-militaarkogemusega?

Kuidagi ei tahaks spetsialiste, kes militaarhierarhiast väljaspool asudes, aga omaenda relva moraalsel toel hulguvad, kus tahavad, teevad, mis tahavad, valvekohustust neil ka ei ole...
Ega sõduri elu ei ole ka mingi meelakkumine: püss käes ühte punkti valvata ei ole vist oluliselt põnevam kui ilma püssita sama punkti valvata.

Mina nt olin rõõmus ka selle üle, kuidas põõsapeatusele tuleb mitmekesi minna ja konvoi kaasa küsida. Andis sellise tugeva grupitunde "keegi-ei-luusi-üksi-kuskil-jumal-teab-kus, iga elu on kõigile teistele oluline".

Muidu, laskemoona võinuks tõesti pisut napimalt olla. Seda vedeles muretult igas taskus umbes ja vandesõnad teemal "Ah, pillasin peotäie laiali!" ei olnud väga hingestatud.

Ja väga tänan! Loomulikult tänan!!!
Viimati muutis Tindome, 14:16 16. Mai 2011, muudetud 1 kord kokku.
Kui mitte teha kirega, miks siis üldse teha?!
Tindome
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Alleria 13:31 16. Mai 2011

Aitäh, et mängu tegite ja ootan järgmist!

+ olustik oli hea
+ tore, et paljudele meeldis
+ tore, et midagi uut proovitakse
+ Kristin ja Crata olid toredad
+ heljurõisikud olid armsad
+ suhteliselt lühikese etteteatamisega saadi meie ühele enda tehtud liinile mängija :)
+ foorumis väga põnevad ja toredad rollid
+ saime natuke gaasi kõrvale nihverdatud

Nüüd siis miinused. Oleksin ilmselt pidanud enne mängu minema kuhugi nurga taha ja väga agressiivselt rolli sisse elama, sest mängu ajal selleks mahti ei tekkinud. Olin võib-olla liigselt lootnud, et läbi suhtluse Daniga tuleb see õige tunne ja kui tema koguaeg ära oli, siis võimalust selleks polnud. Olin oodanud rohkem rännaku stiilis asja, kus vahepeal aega lobiseda jne. Selle asemel tuli suurem osa ajast seista (sest istuda kuskile polnud) kuskil sees ja igavleda. Ainsad asjad, mis elevust tekitasid olid kord tunnis toimuvad väetamised. Militaarid olid väga käsutavad ja kaitsvad, tehes mängu tsiviilidele meeletult nüriks (IG - ilmselt võrdlemisi loogiline, aga võiks ju aru saada, et OG tulime ka meie siiski lõbutsema ja mängima ;) ). Tõesti, tsiviiljuht oleks võinud rohkem meie eest seista ehk. Kahetsesin, et mu tegelane eriline tropp ja sõnakuulmatu polnud, siis oleks saanud süümepiinadeta ära uidata.

Niisiis, toetan siin mõningaid läbi käinud soovitusi: rohkem ühendada rolle sõdur/tsivilist ja omavahel ka keemik/farmer jne. Saan aru, et testikas, aga rohkem plotti, neutraalseid NPC-sid, kellega rääkida vms. Rohkem põhjusi liikuda ja rohkem meeleheidet. Küllap olete juba palju mõtteid arenguks saanud. Ise tean lihtsalt, et järgmine kord teen rolli, kellega võib vabalt metsa vahele tõmmata :P.

Aftekas oli hästi tore :) ja aitäh GM-idele, te olete toredad. Samuti aitäh Cratale ja Kristinile, olite ainsad, kellega rääkida sai, Gregikule, sest sa olid kõige ägedam üldse(!!), Danile, kellega vähemalt enne mängu sai palju nalja ning Aapole (kahju, et su tegelane just mängu päeval nii tavaline ja hea oli :))

PS: See kast!!!!!!!!!!!!!!! Nii vihale ajas. Mehed.
The race is long and in the end it's only with yourself
Alleria
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Trexxx 14:06 16. Mai 2011

- Hagar hirmus

- Vinnie PUHH -
Trexxx
Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Alleria 14:30 16. Mai 2011

Ma kaebasin küll. Aga vähe sai, neh. Ja pärast enam ei tahtnud, niigi nõme tunne oli.
Alleria
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Trexxx 14:54 16. Mai 2011

Arusaadav, kuna sa kaebasid rollisiseselt, siis sind ignoreeriti ka ilmselt rollisiseselt... mis ju iseenesest ongi rollimäng... Laguneva pappkasti kokkuteipimine=Laguneva varustuse parandamine->inseneri bizniz.
- Hagar hirmus

- Vinnie PUHH -
Trexxx
Võlur

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Alleria 15:00 16. Mai 2011

...Jaaa....Rollimäng.
Ma kaebasin OG ka tegelikult, aga no savi sellest kõigest ja tegelikult peab ju olema tugev eesti naine jne. Ega see kast ei olnud võimatult raske, aga kedagi teist see lihtsalt ei huvitanud ja sellesse suhtuti nagu me tassiks seal mingit oma meiki või midagi, kui põlastavalt öeldi, et te farmerid võtke oma kast ka kaasa.
Tegelikul tahtsin ma öelda: :( või isegi :cry:
Alleria
Valguse hoidja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Tindome 15:09 16. Mai 2011

Oh, konföderaadid....

Kuidas siis nii? Farmerid ja nende gaasikast olid ometi prioriteet nr 1?
Kui mitte teha kirega, miks siis üldse teha?!
Tindome
Loitsija

EelmineJärgmine

Mine Larp

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll