Sai siis Uniooni linna eliitrühma "Must" võitleja Rass'i üsnagi edukas päev ja siis kuulsusetu lõpp ka kirja pandud (aga sellest veidi allpool).
Enne seda mainiks veel et minu jaoks oli igati kordaläinud üritus. Esimene LARP - kindlasti ei kahetse et tulin. Teinegi kord tuleks kui ikka lubatakse. Kuna olen ka siiski ainult airsofti taustaga siis tunnistan et kohati vast oleks võinud ka minu poolt olla rohkem rolli välja mängimist. Samas kui võtta KEDA ma etendasin siis võib olla ka mitte.
Meeldis vist suht kõik. Mängu ülesehitus ja sisu. Tegevust oli vähemalt meil palju - passimist sisuliselt ei olnud. Mitte meeldimise osas - mõni "surematu" ikka oli aga noh mine tõesta pärast et "raudselt said pihta" - igaühe enda südametunnistus on selleks.
Ja nüüd siis jutuke:
Päev oli nagu iga teine enne seda... Vihmane. Vähemalt oli soe ja ei sadanud miskit ebamäärast sodi.
Vaatan unise pilguga üle platsi ringi ja veeretan sõdurisaapa terasninaga kivikesi. Üksusesse tulid täna uued poisid. Esmapilgul tunduvad sellised "trigger-happy" tegelased olema, aga kuna Must neid ilmselgelt usaldab, siis pole öelda miskit - sellised ennegi olukordadest aidanud eluga välja tulla. Astun lähemale ja uurin elu. Selgub, et pole nii hirmsad kollid miskit - täitsa normaalsed. Samas on siiski nagu kerge pinge õhus. Teada värk - kõik ootavad lahingu käskusid ja tahavad ennast näidata heast küljest. Ega palju aega möödugi, kui Must nagu vana rahu ise briifi ära teeb ja meid lahingpaaridesse jagab - testimisel tuleb välja, et isegi raadioside töötab (mis on „paugujärgses“ maailmas luksuste alla liigitatav osa).
Igal juhul on selge, et tuleb minna. Töö tahab ju tegemist. Lisaks tuleb üles otsida mõnda aega varem lahkunud Asula tegelased ja vaadata, et need seal omapead kusagil surma ei saaks. Oleks lõpp-kurb küll kui need "sõdurid", kes seal on, ennast näitama hakkaks ja kogemata mõnel meie farmeril pea otsast ära laseks. Õpeta nagu oma lapsi....
Hakkame vaikselt mööda metsa liikuma suunas, kus eeldatavalt peaks eelmainitud Asula inimesed olema. Teisel sammul vajub jalg pahkluuni metsa märga pehmesse pinnasesse. Jõuan juba mõelda, et pagan jälle peab terve päeva märgade jalgadega ringi laskma, kuid siis meenub, et jalas on uued saapad, mis eelmisel nädalal ühe konföderaadist ülejooksuku käest "kingituseks" sai saadud. Vaeseke ei saanudki aru, et ega ma ei oleks teda tegelikult nagunii maha laskma ju hakanud. Esiteks, mul oli ainult hea meel, et inimesed hästi elada tahavad ja teiseks, oli kuule ennegi vähe.
Ei saagi kaua kõndida, kui järsku kostavad lähedal asuva künka poolt hääled. Jääme koos võitlejaga Kurg positsiooni katma ja Must liigub lahingpaariga Braavo vaatama, mis toimub. Mõni hetk hiljem tuleb välja, et leidsime enda tsiviiljuhi ja kamba spetsialiste (tegelikult arvas üks, et Ta on ka sõdur - aga no tere hommikust - keda Sa tongipüssiga ikka hirmutad). Must läks tsiviiljuhiga briifima ja meie jälgisime perimeetrit, üritades samal ajal maakatele selgeks teha, et nende õnn, et tulijad olime meie, muidu nad oleks juba orjad või siis surnud.
Kuna meiega oli ka kaasas suure sõja jaoks oluline sidemast ja see oli vaja kusagile püsti panna, siis liikusime juba koos tehnikuga edasi meie ajutise staabi poole, mille Asula punt oli sama päeva hommikul "vallutanud" (igav liiv ja tühi väli osutasid ilmselt kõva vastupanu). Kuna aga Asula omad ise olid enamuses juba jooksu pannund, siis oli Konföderaatide eriüksuste osas siiski vaja silmad lahti hoida, kuni mast püsti on. Mõeldud tehtud. Kuna oskused olid olemas, sai side suure sõja jaoks püsti kiiresti. Täielik WIN.
Kükitasin kraavis ja ootasin vastas, samal ajal jälgides, kuidas Bravo metsa poole kaob minu raadiosaatjaga (nende oma lakkas töötamast ja luurele metsa ei tasunud ju ilma minna.... Ah jaa - niipalju siis töötavast raadiosidest . Aga pole hullu, mul head kõrvad.) Minu wingman Kurg pidi ka miski hetk lavalt vasakule lahkum, et lillelastega metsa kaasa minna. Taaskord, ei saa ju lasta neil üksi minna, mine tea kellele sülle jooksevad seal.
Seisime Mustaga baasi katusel ja jälgisime ümbrust kui järsku....
Kas silmad petavad? Tõstan püssi palgele ja kontrollin läbi optika, jah, tõesti tundub, et metsast astus lonkavana välja ei keegi muu kui meie poolt taga otsitud blond spioonitar. Millegipärast ei olnud Ta kuidagi nõus meiega kaasa tulema ja tundus üldse arvavat, et me oleme halvad inimesed. Go figure. Tahtsime Ta ju ainult katuse alla viia, veidi juttu puhuda ja haava üle vaadata. Peale esimest kahte minutit oli mul igal juhul juba selge, et kes iganes Teda lasi, tegi seda põhjusega. Must aga seevastu oli endiselt härrasmehelikult rahulik ja rääkis Temaga nii nagu asjad on. Samal ajal tuli muidugi eemal hoida meie spetsialiste, kes on ka ju suuremat sorti inimhinge tundjad ja seega arvasid teadvat, mis neiule parim.
Järsku lõhestas vaikuse automaadivalang - vaatasin baasi ukse poole ja spioonitar vajus vaikselt kõverasse. Ilmselt ei tahtnud infot jagada. Aga noh, arst on olemas, võib ju veel puistada enda elunatukese hinnaga meile infot.
Minutid mööduvad. Teine valang..... Spiooni elu riskid. Samas pole ju ka selliseid vaja. Sõja aeg. Kuulutasin Ta "collateral damage" osaks ja uskusin, et nii oligi vaja.
Baasi sanitaarsuse huvides sai metsa alt üks sügavam auk otsitud ja Ta sinna tassitud (RIP - rest in pieces).
Baasi juurde tagasi jõudes saime raadiosaatjast infot, et omad on tule all ja seis on sitt. Panime eeldatava asukoha poole jooksu ja käskisime Kurel ka võimalikult kiirelt järgi tulla. Spordipoisid siiski, jaksame joosta küll erinevalt nendest maakatest.
Metsa all aeglustame siiski turvalisuse huvides enda liikumiskiirust, et oleks võimalik ka ümbrust jälgida...
Eespool võsa vahel maas on lamajad ja kostub hääli. Leitud. Järsku pikk automaadivalang ja Must kukub oiates kokku. Krt, varitsus. Viskan kõhuli ja avan "tulistava põõsa" pihta vastutule, ise mõeldes, et niipalju siis sellest, et saaks kuivade riietega olla. Tuleb välja, et polnudki põõsas vaid hoopis konföderaat. On teised nii pisikesed, et pole mitte nähagi. Hetk hiljem hakkavad veel kaks põõsast minu poole tulistama. Litsun ennast vastu maad ja kuulen, kuidas kuulid üle pea jooksevad ja selja taga maad tabavad. Vahepeal on kohale jõudnud ka Kurg, kes kahjuks kuulirahe tõttu juba kaugemalt madalroomamist harjutama pidi hakkama. Konföded veavad oma haavatu kaasa ja hakkavad taganema - kardavad vist. Rooman Musta juurde ja tõmban Tal jalahaava sidemega kokku ära - hullu miskit - ainult kriimustus. Legendid viletsast laskemoonast vastaste poolel vist on ikka tõsi. Hetk hiljem otsustavad muidugi eemal asetsevad konföd enda moona veel demoda ja nii teen taganedes umbes 5 pikka sammu ja maandun külg ees kraavis. Tahan uuesti vastutuld avada aga... Vaikus...
Silmanurgast näen, kuidas Kurg eemal on roomates tee peale tagasi jõudnud ja näitan Talle käega, et mingu jah ära, küll me tuleme ka. Järgneva kümne minuti jooksul suudan välja mõelda, et Pahandus ja teised "Maaväe" inimesed on ilmselt hukatud, sest näha polnud kedagi, kuulda ka mitte.
Küsin Musta käest, et kui katteks paar „enne pauguaegset“ suitsugranaati viskan, et kas Ta suudab välja roomata. Jaatava vastuse peale viskan suitsu ja..... Krt, tuult oleks vaja. See püsti üles tõusev suitsusammas karjub ju lihtsalt "shoot me! shoot me!". Õnneks oleme ainukesed, kes seda näevad.
Mõne aja pärast oleme baasis tagasi. Meedikud seovad Musta haava üle ja puhastavad ära. Braavo on ka tagasi, kahjuks küll ainult üks nendest. Saame ka kinnituse, et maakate väest tõesti enamus lebab juba kusagil kraavis "ilusa" augukesega peas. No oli neil vaja sinna vastaste õue peale kaklema minna. Oleks tulnud ikka oodata. Me võime nende arvates ju s*tapead olla, aga vähemalt oleme elus. Võit on massides siiski.
Natukene planeerimist ja teame, mis tegema peame. Väike metsarännak ja konföderatsiooni baasist kui tankiga üle... Nelja mehega....death or glory...
Igal juhul sai õige pea mööda "maalilist" metsarada konföteraatide arvatava baasi asukoha poole kõmbitud. Maalilise metsaraja all mõtlen ma muidugi seda, et rada ega maalilisust ei olnud, aga sellise päeva peale oligi ainult üks tahtmine. I wish it would suck more.
Mingi hetk igal juhul jõudsime kohale. Väike luure kinnitas, et tegemist on õige kohaga. Esimese vaatluse järgi tundus, et ei saagi nii raske olema. Lendasime üle künka nurga välja ja.... Jõudsin vist ära lasta pool salve, kui oli selge, et tuleb vist taganeda (hiljem sai küll otsust kahetsetud, aga mis teha).
Lendasime kambakesi tagasi metsa ja ootasime vasturünnakut. Seda aga ei tulnud. Mis siis ikka - tuleb ise uuesti torkima minna. Avaldati täiesti ebakultuurne mõte (sõjalises vaates), et läheks õige samast kohast uuesti.
Et elu lihtsam oleks, siis läks Must ringiga baasi taha, et sealt pettemanööver korraldada ja meie eest saaksime sisse lennata uuesti. Märksõna,mille peale pidime liikuma, oli "kollane kollane kollane".
Suure planeerimisega magasime maha kõige parema pettemanöövri üldse - konfödede baasi saabuvad kaupmehed.
Ja... Siis saabus häving. Hiilisime ilusti enda kohale. Saime signaali. Esimesena üle mäenuki jõudnud Kurg sai kuuli ja kukkus veritseva haavaga kaupmeeste villise taha. Üritasin teda kattetule all aidata tormata, kuid suutsin ei-tea-mille taha komistada ja maanduda auto teises otsas teise ratta taga (mis oli hea, sest nagu hetk hiljem selgus, siis auto alt tulistati läbi ja ... Meie kolmas mees sai ka pihta, kui oli Kure ära sidunud). Suutsin põhja alt igal juhul miski ime lasuga need "tulistavad jalad" elimineerida. Ja siis tuli "Rambo" peale. Justkui aegluubis jooksid kaadrid sellest, kuidas auto tagant välja kargasin ja ukseava poole tulistama kukkusin.... Igal juhul sain sealt pikema jututa tina, nii et maandusin "lekkivana" nende samade konföderatsiooni "jalgade" kõrvale, mille olin ise lekkima pannund. Valushokis suutsin tuvastada ainult seda, et vasaku käe näpp oli läinud ja vasakus jalas laiutas kraater. Mille kuradiga nad mind küll lasid? Bazookaga?
Ja siis saabus reaalsus. Meie juurde astus üks neegritest, toosama, kellega olin enne lausa baasi juurde juttu teinud ja uuris, kes oleme. Konföde raibe jõudis enne suu lahti teha ja teatada, et mina olen unioon. Jõudsin ainult veel kuulda neegri suust, et me olevat neile enne NII palju sitta keeranud, et nüüd on aeg (ja mõelda, et mina ei teinud ju neile midagi....). Ja siis läbisid mu hallollust juba vintrauast väljunud kuumad kuulid...
.... Rass vajub kokku määrides vere ja ajudega lõplikult ära kaupmeeste auklikuks lastud auto....
Kuulsusetu lõpp.....