Postitas Balor 3:02 22. Jaan 2006
Isegi kui ei ole ette valmistatud, on v6imalik seda teha v2hegi usutavalt, mitte k6lada nagu ETV lasteekraan v6i teletupsud, sest midagi sellist mulle seal m2el silme ette tuli.
---Proff sõdurid, ravitsejad - aupaklikumalt suhtuma? Hmm, mõtleme veel kord - sõduritel pole aimugi mis moodi tuleks läbi viia riitus. Ravitseja/preester - arst kindlasti on ta viibinud ja läbi viinud mõningaid jumalateenistusi, kuid riitusi - eriti deemoni väljakutsumine? Kust ta pidi teadma millised peaksid olema sõnad jne. Pigem kasutaks ta oma jumalikku väge ja usku. Sõnad võimendavad riituse aurat ja annavd teistele kohaolijatele märku mis toimub.
Nu ma ei tea kui pulli ei tohi teha siis hea küll. Kõike tuleb võtta mängulisuse tõsidusega. ---
Rituaalide puhul on olenevalt maailmast/süsteemist kaks suuremahaardelisemat võimalust.
1. Rituaal on kindel liigutuste, sõnade, tegevuste jada, see tuleb läbi viia ülimalt täpselt, kindlas järjekorras ja vead võivad lausa ohtlikud olla. Sel puhul on ükskõik kes seda teeb, peaasi et ta tunneb rituaali.
2. Rituaal on eelkõige tunnetus. Loitsijad ajavad end manamisega transsi, püüdes saavutada meeleolu/õhkkonda, mis väljakutsutava tähelepanu ärataks. Täpsed sõnad, liigutused, tegevused ei ole vajalikud. Pigem on tähtis tabada meeleolu.
'yingi ja yangi nimel' ja muu selline pask tekitab küll wtf tunde.
Seda loitsu kuuldes ei tundunud mulle, et välja kutsutakse Diablot, hävingu isandat, vaid rohkem kas narride jumalat või seosusetuse elementi.
Pulli tegemise koha pealt - laske käia peale kõrtsumängu, kui rahvas saunatab, pidutseb ja mäng ise on läbi. Kui tegu on vähegi tõsisema mänguga, tuleks selle suunitlust ka tabada. Kui tahate pulli teha, siis minge pigem õllesummerile või mõnele pulalarpile. Ka sellised on lõbusad ja annavad elamuse, isegi väga - aga seda vastavas õhkkonnas.
Olen enda mängule võtnud NPC, kes on rollist väljunud, samamoodi idiootsusi suust välja ajanud ja üldise tunde täielikult ära keeranud.
Enam seda viga ei tee, vaid valin NPCsid selle järgi, keda nad ka välja mängida suudaksid ja kirjutan neile tausta, millesse nad elavad sisse samasuguselt kui mängijad enda omasse/briifin neid piisavalt.
GMide ja NPCde koostöö, ka NPCde rollidesse sisseelamine teeb mängu sujuvaks ning tekitab tunde, et oled tõelises, elavas maailmas.
NPCdele natuke mõtlemist rollide teemal, GMidele edu järgmisteks kordadeks. Kõigest õpib migagi, Iga pool, igas olukorras.
---------------------
One who conquers others is strong.
One who conquers himself is all-powerful.