Esiteks suur tänu korraldajatele. Kuigi paljud asjad jäid väga viimasele minutile, oli lõpptulemus hea. Samuti ei tekkinud suurt probleemi sellest, et üks mängujuhtidest oli vast enne mängu immobiilseks muutunud (seda parmini sai mitte ringi jooksvat mängujuhti kuningakojas nõuandjana kasutada).
Haldjaprints Fingon oli paljude jaoks arvatavasti üle ootuste rahulik (arvestades kuuldusi tema kuumast verest) Selle põhjuseks oli mitmete süngete mälestuste esile kerkimine ning mure Keskmaa tuleviku pärast. Samuti proovis prints ennast võimalikult vähe kohalikkesse intriigidesse segada, proovides rohkem mõelda oma maa ja garnisoni peale. (OG olin ma lihtsalt haige ja ei suutnud nii emotsionaalselt mängida kui oleks ehk soovinud. Kui printsi kohaolekust saab teada tänu sügavatele köhatustele siis ilmselgelt on ju midagi valesti
)
Muljed, mis Fingonile oma isakojast jäid olid mitmesugused. Olgugi, et ma olin lossis siiski külalisena, rakendati mind nii orke jahtima kui ka probleeme lahendama. Samuti hüppas eitea kust äkitsi välja mu kadunud õeraas, kes muretses iga asja pärast rohkem kui vaja oleks olnud (oli täiesti
drama queen - siinkohas suured kiitused tollele Soome mängijale
), ta oli kadunud aja jooksul endale ka mehe leidnud ja järglase soetanud.
Kajuks pidin ma pettuma kohalikus garnisonis ja lossivalves. Kuigi garnisoniülem Claur oli väga meeldiv ning suutis oma väge juhtida, oli nii lossivalve kui ka garnison kohati kuidagi kaootiline. Kui mind saadeti koos garnisoni ja päkapikega orke jahtima ning ma otsustasin tänu vestlusele päkapikuisandaga sõjasalga pooleks lüüa, kostis minu meeste poolt nurinat. Päkapikuisanda usaldamine tasus ennast kiiresti, ning ootama jäänud teine pool väest sai vähemalt kõrtsi juures kõhu täis. Ka tagantjärgi vaadatuna oli mu otsus tulus. Jättes osa garnisonist tollest võitlusest eemale, oli neil hiljem piisavalt jaksu, et ka öö läbi orkidega võidelda. Samuti said päkapikud end meie jaoks tõestada.
Kõrtsis sai kuulatud kuulujutte ning tehtud tutvust kõrtsmiku (kes mulle lausa maja kulul kohalikku veini pakkus) ning kõrtsi külastajatega - seegi positiivne.
Lossivalve oli tõhus, suutes viisakalt kõigi külaliste relvad oma valdusesse võtta. Nende relvade tagastamine paistis olevat natuke keerulisem ning paar korda pöördusid külastajad otse minu poole et oma relvi tagasi saada. Samas lasi valve sisse kohati ikka igasugust rahvast. Esimese päeva õhtul kohtasin ma lossi rõdul üht inimsoost kerjust kes pajatas, et teda olla nii kõrtsist kui ka kodust välja aetud. Olgem ausad, aga sellise inimese koht pole meie lossis. Selle asemel, et teda välja visata otsustasin olla suursugune. Andsin tollele vaesele paar münti, et ta end kõrtsis kosutaks ja ta lahkus kui võluväel ise ja vabatahtlikult.
Muidugi kui lõpuks õhtul liiga palju võõrast rahvast lossi tekkis kutsuti kokku garnison, kes pisikese jõudemostratsioonidga platsi kiirelt puhtaks sai.
Poliitilise poole pealt oli väga raske kedagi usaldada. Inimestega ma otse oluliselt ei suhelnud, küll aga päkapike ja Amrodiga, kelle venna ma kunagi päästsin ning seetõttu teda ka usaldada ja uskuda tahtsin. Probleemiks oli aga see, et ta pidevalt oma juttu muutis, ning paljusid asju meie eest varjas. Samuti kui me võtsime ühendust Maedhrosega (jah meil oli lõpuks kuninga ruumis ka kaks tolleaegset mobiiltelefoni ja mingi hetk sai tehtud nendega ka konverents kõne
), ei olnd too oma vennast ega tema juhtumistest midagi kuulnud. Sellised asjad usaldust ei tekita.
Isand päkapikud olid muidu asjalikud ja üle ootuste mõistlikud (ja esimesel õhtul peale koosolekut inimeste ja päkapikuga, oli pärast päkapiku tool väga ehedalt määrdunud nii mulla, rohu kui õllega) Probleem oli aga tolles varanduses mille nad orkide käest said ning meie kuningale kinkisid. Nimelt olid tolle varanduse keskel mõned väga tugeva halva maagiaga esemed.(mis võisid olla ka põhjusteks, miks oli öösi nii palju sõdimist pahalastega - too maagia paistis neid kutsuvat) Kingitud hobuse suhu küll ei vaadata, aga mis siis kui hobune on neetud?
Minu ihukaitse kommentaar, et Kuninga ruumis on vaid sõjavarustus ja neetud varandus, oli igati õige ja asjakohane.
Väga ere hetk oli kui terve kuninga ruum oli hetkega laiba haisu täis. Väga võigas ja liigagi realistlik. (kõrval olev mängujuht paistis meie reaktsiooni küll nautivat) Nii kui rätik lendava pahalase roiskuva korjuse pealt ära tõmmati, lendas väga efektselt rätiku vahelt välja ka kärbes. Pahalase küljest leitud kiri jäi ühe Soome haldja desifreerida. Tollelegi mängijale suur kiitus (+ nägi ta välja nagu ehe Legolas, ning vihtus hiljem ballil ka väga vinget tantsu). Mitu tundi mässas ta üksi selle kirjaga, kuni lõpuks jõudes õigele teele sai natuke abijõudu. Üks sõna kogu kirjast jäi siiski mõistmatuks.
Ere hetk oli ka too, kui üks kurjast vaimust vaevatud haldjaneid mu trepist alla lükkas. Sellele järgnes ainus hetk mängu jooksul kui ma oma relva kasutada sain - nimelt ei olnud seda neidu võimalik uimastada, ning seetõttu ma ta jalgu natuke nüsisin, et ta minema ei lippaks. Õnneks või kahjuks ei mäletanud ta hiljem sellest juhtumisest midagi ja ehk ka mitte seda et ma ta jalgu lõikusin.
Ühe ereda sündmusena tuleb ära mainida ka karujaht. Mõtte jahile minna tekkis spontaanselt, ning alles siis kui me peaaegu täies varustuses ja valmis olime, meenus ühele ametnikest, et päkapikkude isand pidi kuninga audiensile tulema. Kutsusime siis ka tema jahile. Jaht oli edukas ja muhe ning ka päkapikuisandale paistis too üritus meeldivat (koobastes karude küttimine on hoopis teistsugune). Ühe karu seest leidsime lausa pätsi leiba
. (Irooniliselt oli metsas karusid peale karujahti rohkem kui enne)
Peale jahti toimunud inimeste, haldjate ja päkapike koosviibimine oli juba asjalikum. Oluliselt mõistlikum, läbi mõeldum ja arukam jutt. Nii saadigi kokkuleppele ja toimus ka tähistamine. (peale mõnda tantsu pidin ma koos kuningaga küll ballilt lahkuma, aga kuulduste järgi oli see täitsa tore).
Erilised tänud minu poolt:
Korraldajatele - tubli töö (jah kõik ei olnud perfektne, aga pole hullu)
Soome mängijatele - kaugelt kohale tulnud ja tublisti mänginud
Päkapikkudele - vääga ehe rollimäng.
ja haldjapiigadele, kes printsi möödudes ilusasti naeratasid
ega kõike toimunut siia ikka kirja ei saanud ja ehk pole vajagi. Igatahes seedin ma seda mängu veel tükk aega.