Mõni koht oli üsnagi ekstreemne. Näiteks sillalahing - no katsu sa paarikümne mehega positsiooni hoida, kui umbes 500 kilo VGsid sulle lihtsalt sisse lendab. Vähemalt eepikat sai külluses. Linnusevallutamine - kui kogu valmisehitatud linnuseosa mängu pandi, andis paarikümne mehega seal ainult tornidesse barrikadeeruda (linnuse vanema tiiva suutsime eelnenud katses ilusasti ära kaitsta) ja see ka ei aidanud, kuna VGd otsustasid hakata seal ekstreemsporti tegema. Roniti linnuse uusima tiiva katusele ja litsuti sealtkaudu nurgatorni suunas (selle aktsiooni käigus üks neist ka libastus ja kukkus, aga õnneks alla ei lennanud). Noppisime neid üksjagu ära, aga sisse nad 2 oda toel ikkagi tulid (enne finaali keegi hüüdis kusagilt kaugelt, et "kaitse, Paadikas, kaitse", kohe peale seda need odad rammisid mu tasakaalust välja ja oligi tsoss). Muide, sellistes kohtades tundub kehtivat Murphy seadus, mis määrab, et kõrgel tornis on kaugelt tulnud vibunoolega võimalik saada vaid näkku - ja sinna see nool ka tuleb, nagu mul juhtus. Vähemalt sai selgeks, mistõttu tuleb nooli jälgida.
Linnuse vallutamine paarikümne mehega oli ka pull ettevõtmine. Parim, mis ma seal nägin, oli ühe soomlase sissetung - tüüp kasutas juhust ja kargas redelit kasutades üle madala müüriosa sisse, muidugi võeti ta kohe maha. See aga pani mind mõtlema - mis siis saanuks, kui 5 meest suutnuks tema kannul sisse minna? Äkki oleksime saanud siis seal arvestatavat segadust tekitada? Aga siiski tasub tänada VGd, kes selles lahingus otsustas hakata linnusest enesetapujooksikuid välja saatma... see oli juba eriti koomiline.
Trollipall oli samuti ekstreem - ütleme, lausa nagu täiskontaktlahingu nuditud versioon.
Täna siis olin nii läbi, et hakkasin vigu tegema, mistõttu ilmselt ka see kilbimats seal veresauna mängus näkku tuli - lihtsalt kui ma olen liiga väsinud, siis muutun õnnetustele eriti vastuõtlikuks (juba üsna ammu tulnud tähelepanek)... peale seda ma igatahes lõpetasin, huvitaval kombel aga jagus võhma veel nii palju, et suutsin sealt rattaga Tartusse tulla
Trollipalli võiksid tartlased oma trennikavasse võtta - saaks ehk ise ka lõpuks aimu, mida seal ikkagi teha tuleb.