Postitas Tindome 18:18 3. Nov 2009
Kuidas Ma Valin Üritust:
Ajaliselt (minu aega piirab see, et väga sageli ei taha lapsehoidjaid kurnata ja vahel, kui moraalselt nagu isegi saaks kurnata, ei ole neil lihtsalt sobival hetkel aega) on mulle jõukohane käia kuskil 3-6 (absoluutne maksimum) Üüüritusel aastas.
Normaaljuhul ei saa nende sagedus olla suurem kui kord kuus (kui ma ise midagi korraldan, siis võin teha erandeid).
See seab omad piirangud.
Tihti juhtub, et asjad, kuhu tahaks minna, kuhjuvad ühte-kahte kuusse ja siis tuleb neist 1-2 välja valida.
Valimisprintsiipe on laias laastus 3:
a) sisu tundub huvitav
b) korraldaja tundub usaldusväärne (usaldusväärne mitte ses mõttes, et ei pane mu rahaga putket mängu ära jättes vaid ses osas, et temalt/piisab ühest usaldusväärsest nimest toimkonnas/ võiks eeldada minu jaoks huvitava mängu tegemist)
c) Kui tegu pole just mängusarjaga (millele ühtlus ei ole /väga suureks/ miinuseks) eelistan settingute ja mängutüüpide vaheldumist. Suuri, väikesi ja keskmisi mänge, erinevaid seltskondi, sürreaalsuse ja realismi vaheldumist, ajaloolise ja tulevikulise vaheldumist jne.
Kaasa mängivad ka lisafaktorid nagu olemugavused ning mängu pikkus (ma pole veel aru saanud sellest, et "üle 6 tunni jutti ei jaksa mängida" - mul läheb korralikuks sisseelamiseks juba umbes 2 tundi, ja kui on teada, et pärast ööd on veel järgmisel päeval mängimiseks aega, võtab see vähemalt minult sihukest kihutamnisärevust kõvasti vähemaks, et "appi, ei jõua, appi, kiirustagem, rapsigem, tehkem!" ) - mitmepäevane on pluss, sest kaheks päevaks lapsehoidjat leida ei ole üldse raskem kui üheks. Ühe päeva puhul tekib emotsioon "nii palju jama mingi ühe õhtu pärast? Kas tasub?" Aga mitme päeva puhul on jälle soe ja pehme küljealune koos pesemisvõimalusega suureks plussiks.
Rahaküsimuse kaasamängimine on ses mõttes umbes 0, et sellepärast ei jää minemata kuhugi, kuhu ma väga tahan või olen lubanud minna. Lihtsalt vahel, kui finantsid kisuvad väga kitsaks, kannatab ettevalmistuste, padajänni, kostüümi jms kvaliteet.
Kui mitte teha kirega, miks siis üldse teha?!