Ma pean vist tunnistama oma totaalset hullumeelsust, aga oma esimese larpi üle olin ma ääretult õnnelik tervelt nädala pärast selle toimumist ja puhtalt sellepärast, et tulid kohale minu plaanitud 17 larpigurust 15, mida ma pidasin maailma kõige paremaks saavutuseks...
Ma pean tunnistama, kurbusega, et need 2 inimest, kes ei tulnud ei ole siiani käinud minu mitte ühelgi larbil
- aga kumbki ei ole loobunud mängimisest, kui sellisest üldse, nii, et mul on milleni püüelda
Ahastus ja enesehaletsus ja muud toredad asjad tulid hiljem, siis kui ma siis maapeale saabusin ja hakkasin nägema seda katastroofi mille ma olin suutnud korraldada.
Edasi võtsin ma ette järjest kõik mängujuhid, kes mu mängul mängisid ja kuulasin ära, mida tarka neil öelda on, mis meeldis panin hoolega kirja, mis ei meeldinud nende jutust küsisin üle teise mängujuhi käest, saamaks aru, mida see esimene öelda tahtis ja kas sellega nõustutakse, ma pean tunnistama, mul vedas - sattusin heade inimeste juurde...
Ja jätkan siiani samas vaimus, oma teatraalsete "raudtee" mängudega, nagu mulle on öeldud.
(kusjuures, mul jätkus tol hetkel sinisilmsust küsida, mis on raudtee!!!
)
Siiski...arengut on...miskipärast kipub nii olema, et mängud tulevad välja üle ühe.
Ja tahe teha midagi ebatraditsioonilist vaevab mu pead pikemat aega juba, ehk suvel, kui...
Algajale mängujuhile soovitaksin:
* enne mängu küsi nõuandeid neilt, kes on seda varem teinud (leia endale tugiisik)
* käi kindlasti kohapeal ja vaata oma mängukoht üle, et ei tuleks ebameeldivaid üllatusi
* instrueeri oma mängijaid korduvalt enne mängu (nad unustavad!)
* varu endale enne mängu aega puhkamiseks (mängu ajal on kiire ja ka sina väsid)
* hoolitse et su mängijad saaksid sooja kuiva koha magamiseks(eriti sügisel-kevadel-talvel)
* hoolitse et sa teaksid,(kui sa ise ei jaga esmaabist midagi) kas su mängijate hulgas on keegi kes oskab seda anda ja võta kaasa väike apteek (valuvaigistit olen pea igal mängul käies hädalistele jaganud, kofeiini tablette, nuuskpiiritust, rõhksidet, plaasterid ja desinfitseerivaid vahendeid ka)
* sina korraldad - SINA vastutad!!! (Alkohol, suitsetamine, tuli, ujumine jne)
* kui sa ei tegele toitlustamisega(elukutselisena), ära tee mängul ise süüa (see on raske ja vastutusrikas ülesanne - sul ei ole selleks mängu ajal aega. Usu mind, ma olen seda üritanud ) ära karda küsida nõu ja abi, isegi emad/vanaemad suudavad aidata arvutada toidu koguseid, mis tuleks osta ja leia keegi kes aitab sul seda kõike teha (Mängujuhtidele mõeldud õpetused larpitoidust tulevad peagi blogis - andke aega kokku monteerida materjal ) Püüan niipalju kui suudan aidata alustajaid - alati võib leida mind läbi MSNi või PSiga.
Minu soovitused on tehnilist laadi ja ei puuduta mängu sisulist külge, sest ma ei ole nii tugev mängujuht, ma õpin alles
ja minu mängud ...keegi kunagi ütles, et larpidest on siin asi kaugel...
Ja kui te nüüd seda lugesite, siis ärge ära kohkuge, kõige tähtsam selle juures on TAHTA teha midagi ja mis valesti see uuesti, kõige paremini õpib inimene siiski vaid oma vigadest, vähesed suudavad õppida teiste vigadest, soovitusi anda suudavad kõik, aga mängu teha...
Mina ahastan palju rohkem oma siiani parima mängu üle tänaseni - sest mängijad suutsid mind üle mängida ja hukkus 33 mängijast 31 - sellest ka järeldus.
Ära kunagi anna Aweronile lõhkeainet, kui sa just ei taha kogu mängu õhku lasta!
Jõudu ja edu!