[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
Dragon.ee foorum • Vaata teemat - Larbil "outgame" keeruline ja raske ?

Foorumi Avalehele

Jäta vahele kuni sisuni

Larbil "outgame" keeruline ja raske ?

Päris elus rollimäng

Moderaatorid: Irve, chloe, Sorontur, Gregik, Aweron, Priist, Bernard

Kasutaja avatar

Larbil "outgame" keeruline ja raske ?

PostitusPostitas Dan 19:23 1. Veebr 2010

Ajendatuna kõrvalteemadest tahtsin küsida, kas SINU kui mängija arust on tänaseks päevaks kõik nii alla käinud, et probleemide koorem kipub - lisaks tohutule kotile mida kaasa pead tassima mängule - maadligi suruma?

Millega siis on probleeme?

Transpordiga?
Liiga palju asju mida vaja kaasas tassida?
Kliima jahenemine?
Hoolimatud mängujuhid?
- kaasmängijadki?
Võlujoogi aseaine ei maitse?
Leib pole viilutatud?

(paluks võtta küsimusi väikese huumoriga :) )

Või on ikka nii et tr00 mõõgamees ja mõõganaine ei vaja muud kui vastaseid ja väljakutseid (ka väljaspool mängu)? :)
Dan
Tuleloitsija

Kasutaja avatar

Re: Larbil "outgame" keeruline ja raske ?

PostitusPostitas Tindome 19:52 1. Veebr 2010

ei.
s.t. see on vastus ülemisele küsimusele.

Alumise kohta ei tea. Mul pole kunagi mõõka olnud.
=)
Kui mitte teha kirega, miks siis üldse teha?!
Tindome
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Irve 20:32 1. Veebr 2010

Dan, palun täpsusta küsimust.

Mul on põhjalik hämmeldus: kas see oli katse mingi väide küsimuse vormis esitada või provokatsioon või tähelepanusoov?

Ma lihtsalt ei näe praegu viisi, kuidas antud teemapüstitus kuidagi mõistlikuks aruteluks võiks vormuda.

Irve
paranoik

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Dan 21:32 1. Veebr 2010

Mul on ka põhjalik hämmeldus - selgitan.

Jälgides viimastel aastatel mängude tagasisidesid, on lisaks positiivsetele postitustele ka teatud postitused, mis paistavad silma mänguväliste probleemide poolest. Need ei ole tehtud konkreetsete isikute poolt - see on sihuke üleüldine "taustamüra". Kellel jäid kuivad sokid koju, kes sai maa peal magades külma, kes jäi oma toidukorrast ilma, keski ei saanud oma nõusid puhtaks ja kes lagastas mänguplatsi. Mul põhjustab see vähekest hämmingut, sest mängudel käimisega algustanuna polnud just alati kõik 100% ette teada ja bufriga iga uksest välja astumine võis kujuneda parajaks seikluseks omaette :)

Kehvalt vormistatud küsimus, võib olla tõesti. Samas teadsin et varem või hiljem pean täpsustama. Täpsustame siis: millised *mänguvälised* põhiprobleemid eksisteerivad ? Mu esimeses postituses on ainult mõned näited paljudest võimalikest.
Dan
Tuleloitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Lunarja 21:53 1. Veebr 2010

Asi arvatavasti selles, et ajapikku on mängijad pehmekesteks muutunud. Varem ikka oma 5 aastat tagasi, siis kui ma veel aktiivsemalt mängisin (siis kui ma veel noor olin), tuli tihti ette, et kõike poldud nii ära korraldatud, iga üks vaatas ise kuidas kohale saab ja mida sööb ning kus kohas sooja/kuiva/... küljealuse leiab. Tänapäeval on nüüd rollimänguril kuldlusikas suus, korraldatakse ära transport, valmistatakse toit... varsti ilmuvad ka isiklikud pakikandjad. *postitus sisaldab irooniat*

Muidugi kui on transpordiga arvestatud ja selle äkiline kadu võib jahmatama panna, aga no igal ühel on kaks jalga all (juhul kui just pole rattaid) ja võib-olla on isegi tore koos seltskonnaga kuhugi poole astuma hakata, et bussi või siis häälega edasi liikuda.

Pean ka kommenteerima seda viilutamata leiva punkti, mis Dan välja tõi. Nagu olenevalt nüüd küll maailmast, aga ühtlaselt viilutatud leivakäärud tunduvad kuidagi liialdus. Pigem võtta päts leiba ja sealt tükk rebida ja asjale rollimänguliselt läheneda. Või siis robustselt noaga korralik tükk nüsida.

Mis kliimastikku puutub, siis pole olemas liiga külma või palavat ilma, on vaid ilmastikule mittevastav riietus. Ja see on juba iga larpari enda mure. Ei saa eeldada GMilt, et päev enne mängu tuleks kõigile mail soovitustega, et võtke ikka kampsun kaasa ja vaadake, et sall korralikult ümber kaela oleks.
Lunarja
Rändur

PostitusPostitas galadriel maria 1:10 2. Veebr 2010

See sokkide ja telgi ja leiva osa, see tõesti läheb mänguväliste probleemide alla. Neid võiks pigem nimetada "reaalseks elementaarseks matkatarkuseks" (see pole vist just kõige sobiva aga käib kah). Larpar, kes ikka midagigi matkamisest teab, ei jäta oma sokke koju, muretseb soojema magamiskoti ja paneb endale korralikud riided selga.

Samas, kes tahab viriseda, see leiab selleks alati põhjuse.

Ja...see kes tõeliselt naudib mängu, ei tee muudest asjadest suuremat numbrit. Vähemalt mina arvan nii :)
Koer, kes vaatab konti läbi kuulikindla klaasi.
galadriel maria
Seikleja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas hoarmurath 1:35 2. Veebr 2010

Ei ole see probleemide hulk nii suur. Kuigi - motivatsioon mängida sõltub üsnagi palju mänguvälistest teguritest. Läbivettinud sokkide üle pole vist virisenud, ega see kellegi muu kui mu enda probleem ole. Natuke vinguda vahetevahel võib, aga mitte kogu aeg.

Muidugi, kui lubatud transport ära kukub, eriti talvel, on see eepiliselt nõme. On lihtsalt. Isegi siis kui korraldajad süüdi pole. Loomulikult saab siis kõndida kuhugi bussipeatusesse ja liinibussiga minna, aga nõme on ikkagi. Eriti, kui oledki väsinud ja tahaks istuda, selle asemel, et kõmpida ja kõmpida...see on muidugi probleemiks vähese füüsilise jaksuga inimestel nagu minul.

Minu arvates võib neid mänguväliseid tegureid ära mainida küll muljetes, pole siin mingit politseid vaja, et mida võib ja mida ei või öelda. Lihtsalt et see on osa mängukogemusest, ja tahes tahtmata mõjutab see ka lõpuks üldmuljet. Mäng võib ju hea olla, aga kui sa veedad enamuse sellest migreenihooga telgis, siis sinu jaoks on see halb mäng (pole kohanud kedagi, kes migreeni naudiks, vähemalt). Nagu ka hea pidu on halb, kui sa parasjagu kempsus oksendad, vms. Mängu nautimine toimib üldiselt siis, kui füüsis enamvähem okei on. Ja see enamvähem okei oleneb tõesti kõnealuse inimese jaksust ja tahtest. Või siis, kui sa oled ennast nii sisse mänginud, et tühi kõht ja märjad jalad ei sega. Aga nii väga sisse elada enamus larpareid ei taha/viitsi/suuda.

Ja noh, üldiselt tuleb see vääksumine ikkagi nooremate poolt, kellel ei tulnud pähe kõiki neid tarku asju teha, mida suured larparid teevad. Väiksemana kannatad vähem igasuguseid jamasid ka. Eluline fakt.

Kui ma nüüd teemast täielikult mööda rääkisin, vabandust.
Esindan ainult omaenda arvamust, kui tekstis pole vastupidi öeldud.
hoarmurath
Tuleloitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas KEK 18:52 3. Veebr 2010

KEK
Ruunitundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Kristjan Oad 18:58 3. Veebr 2010

Vinge. Kes veel külla tuleb ja kurdab, et Narva 89-s ebamugav on, selle saadan KEKi manu väärtushinnanguid paika loksutama. :P

Teemasse ka: olgu seikluslarp või muistsel moel elamine, kõiksugu säherdusi üritusi võtan ikka "ekstreemspordina" ja pean loomulikuks, et pärast üritust lihtsad linnaühiskonna hüved eriti mõnusad tunduvad.
Kristjan Oad
Tuleloitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Tindome 20:23 3. Veebr 2010

Olen aus: iga kord enne mängu tuleb mul sõita umbes 6 eri transpordivahendiga oma lapsi lapsehoidu viima, kaasas kogu omaenda padajänn mängu jaoks ja nende padajänn nädalavahetuse üleelamiseks.
Sealjuures on logistika niivõrd viimseni pingul, et väikseimgi hilinemine kuskil toob kaasa kogu süsteemi kokkukukkumise.
Tavaliselt olen sellest mängule jõudes hirmus ära vaevatud ja mõtlen, et huh, nüüd saan puhata (ja uskuge, võrreldes eelnenuga see ongi puhkus).
Ja kui mäng on läbi ja inimesed lähevad õndsalt koju tagasi, sõidan mina veel 7 transpordivahendiga mööda Eestit, 4 kotti seljas ning graafik viimseni pingul, et lapsed ikka õhtul koju saada. Vanemal ju esmaspäeval koolipäev!

Aga see ei ole kuidagi ving ja hala, et miks mängujuhid mu lapsi lapstehoidu ei vii. Lihtsalt selgitus, miks ma mänguväliste raskuste tõttu ei taha hästi tihemini mängida kui kord 2-3 kuu sees.
Kui mitte teha kirega, miks siis üldse teha?!
Tindome
Loitsija

Kasutaja avatar

PostitusPostitas KEK 20:39 3. Veebr 2010

natuke veel ootad, siis saad juba pisikesi mängule "hoidu" tuua?
KEK
Ruunitundja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Bernard 8:53 4. Veebr 2010

Dan asi oli selles, et aastaid tagasi oli meid mängudel nii mõnikümmend ja kõik tundsid isiklikult kõiki (või vähemalt paljusid). Sõprade ringis lahenevad probleemid kergemalt ja takistusi võetakse pigem läbi huumoriprisma.

Tänapäeva mängud on kohatu juba üsna suured 50+ mängijat, kus paljud seltskonnad ei tunne üksteist või isegi GM'e. See tekitab vajaduse paremaks logistikaks kuna paarile noorele kes asjast veel midagi ei jaga ja omapäi esimesel üritusel on ei saa päris HTFU öelda.

Lõpuks taandub kõik lubadustele ja ootustele.

Kui on antud teatavad lubadused ja sellega tekitatud kindlad ootused siis nende ootuste mittetäitumisel on inimesed nördinud või pahased. Üsna loomulik ja mõistetav. Mina olen ka. Kui mulle lubatakse ööbimiseks hotellituba ja siis näidatakse vihmast põõsaalust "sorri hotelliga tekkis probleem" siis olen küll päris tige, sõltumata sellest, et ma tõenäoliselt keebi ja kahe toika abil üle elan. Ekstreemne näide aga kirjeldab süsteemi hästi.

Mentaalne ettevalmistus on igasuguse "ellujäämise" aluseks. Kui sa eeldad, et üritus tuleb raske siis on keeruline sind rööpast välja viia - oled valmis. Kui sa eeldad, et tuleb lihtne (aga ei tule) siis võib juhtuda, et psüühika ütleb "käige v**tu!".

Mis puudutab inimeste isiklikku kama ja mugavist siis see on puhtalt kogemuse küsimus - ja üks fun põhjus miks larbiga tegeleda. Pika peale kujunevad välja päris head süsteemid ja teadmised sellest mida kaasa võtta ja mida mitte ning kuidas enda olemine kõige mugavamaks teha.
Austusega, Allan Bernard /55 632 698/

Bernard
Saladuste kaitsja

Kasutaja avatar

PostitusPostitas Heart 15:10 4. Veebr 2010

Kas siuke küsitlus alles pole olnud?
Või mul lihtsalt on dejavu....
Ma ei viitsi hakata otsima, aga siiski, minu arust alles oli korralik küsimustik ka üles suratud sügisel või millalgi sama asja kohta.

Ma oletasin selle pealkirja puhul, et ei osata mängul olla OG :P

Ja see personell kama.
Ma just ükspäev vaatasin omal kappi, et fakken ajeee! Kui mul kunagi lapsed tulevad, saavad nad omale väga lahedaid riideid. (Selline väikese tüdruku unistus, et kui leiaks suure aardekirstu, kus on hästi palju ilusaid "printsessi" kleite ja muid riideid sees, näiteks minu tütre/tütarde puhul saab igati teoks :P)
"...vahel helbena suudan Su juurdegi tulla ja Sa näed minust heledat und"
Heart
vändagängster

Mine Larp

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist

© Dragon.ee | E-post: dragon@dragon.ee | HTML'i kontroll