Jutlustad koorlie Stuart. Kontrolli tehakse niigi korralikult. Nagu ütlesin, asi pole relvakontrollis vaid mängijas.
On olemas inimesi kes ei pea kas relvakontrolli oluliseks, või arvavad/teavad, et nende relvad kontrolli ei läbi ja jätavad need telki - ning pärast toovad mängu. Lahingmöllus kus 200+ inimest ei suuda keegi üksikuid relvi jälgida (sama kehtib igasuguste lubavate/keelavate markeeringute kohta relval).
Viisin läbi ühe poole relvakontrolli ja praakisin piinliku täpsusega välja kõik mis ei vastanud (isegi relvad mille olin ise kunagi valmistanud).
Iga nool sai eraldi läbi kontrollitud. Sama tehti ka teisel poolel. Samas pärast mängu leidsin ikka (lisaks sellele noolele) ühe kirvevarre millele veidi teipi peale tõmmatud ja nööriga, rusikasuurune kivi otsas millel boffrit üks kiht ümber (tegu siis "kettnuiaga") - olen täiesti kindel, et nii mina kui ka ükski teine relvakontrollija sellist asja läbi EI lasknud. (Ei viitsinud seda kaasa vedada koju pildistamiseks, viskasin lihtsalt lõkkesse.)
Ilmselt tuleb alustada võitlejate autoriseerimise programmiga suurüritustel. Läbid kursuse, sooritad eksami, saad paberi - ainult nii saad platsile. SCA teeb seda, ilmselt peame ka meie.
---
Jaanust lasti tavalise noolega aga kasutades ballistat
. See on kivi puhtalt narvakate kapsaaeda. Ballista tõmme on lubatud 40kg - ballista enda nool on 30cm läbimõõduga otsaga, pehme junn, sellega pihta saada on täiesti savi. Samas tavanool sellest relvast on kindel EI, EI!