Postitas Bell 1:32 7. Sept 2010
Fantastiline mäng.
(Olen juba kolm korda üritanud seda postitust alustada, aga ei suuda kuidagi õigeid sõnu leida.)
Siiamaani õhkan kogu selle eepilisuse järele, sellest päeva jooksul kogetud võimsad emotsioonid jäävad tükiks ajaks meelde.
Erinevate tegevus- ja tegelasliinide rohkus toimis väga hästi, GMid olid ülitublid. Tundus, et kõigile jagus oma mõistatusi, mida lahendada. Iseasi, kas need lõpuks ka lahendatud said või läksid asjad veel rohkem metsa kui enne XD
Au ja õnn oli sellise seltskonnaga koos mängida. Kõik need tegelased said aja jooksul omaseks, väga kahju oli neist lõpuks lahkuda. Igaüks jäi mulle/Nirale kuidagi eriliselt meelde.
Ilto – Sa ei kujuta ette, KUI palju see mulle tähendas, et sa lõpuks mängule tulid. Kogu see aeg, mil ma oma venda igatsesin ja ootasin temaga taaskohtumist…see oli väärt seda esimest hetke seal majatrepil. Tol momendil oleks Nira võinud vastu astuda ükskõik millele, ta oli oma reaalsusankru üles leidnud. Meievaheline suhe, mis kõrvaltvaatajale kergelt SM võis tunduda, toimis ideaalselt. Olid täpselt selline skeptiline, kohati pahur ja küüniline, nagu pidid olema. Ent sellegipoolest armastasin ma sind ja olen kindel, et ka sina hoolisid minust, ükskõik kui karmi kesta alla sa ka seda peitsid. Paremat venda ei ole olemas.
Erla – (pean lihtsalt ütlema, et minu meelest on väga haruldane larbil omada naabritüdrukut) Sa suutsid kogu selle hulluse keskel suurema osa ajast terve mõistuse ja huumorimeele säilitada. Olid mulle sõbraks ja toeks, aitasid mind mu ettevõtmistes (ja Gõmm! Ei tohi unustada Gõmmi-mõmmit). Ning minu viimased hetked, kui sa mu kõrval põlvitades pisaraid valasid ja kordasid, et ma ei tohi minna…väga raske oli endale meelde tuletada, et peaks lahkuma naeratusega näol.
Varjude Isand – Alguses olid sa ülikahtlane mees, kes blokkis kõiki ja andis ainult mingeid salapäraseid vihjeid. Tharega sinult üht sinu asja nuruda oli omamoodi kogemus (ei, Varjude Pann ei sobi), lõpuks otsustasime sind siiski usaldada ja „ühendada tõelise valguse“. Kui esialgu tundus, et sul on kõigest ja kõigist siiralt ükskõik, siis pikapeale selgus säärane Tõde, mida ma ei oleks osanud mitte kuidagi ette näha. Ärkamine Valguse Emandana ja kõik need mälestusekillud, mis meile mõlemale lõpuks meelde tulid…mul on kahju, et meie aeg koos nii lühikeseks jäi. Aga meie armastus püsib ja neid lihtsaid, kuid mõjuvaid sõnu, mida sa mulle lõpus sosistasid, ei unusta ma eal. Hea mäng, partner.
Thare – Nüüd me siis vähemalt teame, miks sa mu reetsid. See tuli nii mulle kui sulle üllatusena, kuid pidime õppima selle teadmisega edasi minema. Olid tegelane, kelle käitumine tekitas minus tihti segadust, kuid püüdsin sind ikkagi aidata. „Tõelise valguse“ mõistatuse lahendamine elutoas jäi eredalt meelde, samuti sinu kahetsus minevikus tehtud vigade eest. Kes oleks võinud arvata, et olime osalised nii suurtes sündmustes? Viimaks said minult andestuse (olin selle otsustanud juba mõned hetked peale tõe teada saamist), loodetavasti ka õppetunni. Eriti mugavalt ka ametikõrgenduse.
Eshon (Lolo) – Sinu motiivides kahtlesin ma lõpuni. Ei olnud kindel, kas tegutsed meie huvides või jälgid ainult enda mingit suuremat plaani. Kindlasti teadsid palju rohkem kui avaldasid. Siiski olin veendunud, et kui ma oleksin tõsisesse ohtu sattunud, oleks sa mulle kõhklemata appi tulnud. Väga imestasin selle üle, et sul oli juba esimesest mängust peale minu kohta hulk teooriaid, muuhulgas ka see, et mina Valguse Emand olen. Tahaksin väga, et mulle ka selgitaksid, kust täpselt sa sellisele mõttele tulid XD
Leedi – Ma loodan, et sa minu lahkumise üle väga ei kurvasta. Tundsin sulle väga kaasa, kuna oli näha, et kannad rasket isiklikku koormat. Meie ravitseja-tiim toimis kogu seeria jooksul ka hästi. Mul on hea meel, et sain oma valguskookoni abil sind veidi turgutada. Oleks ma teadnud, et sa mind nii kõrgelt hindad, oleksin võib-olla sind enne rohkem ette valmistanud (anna andeks, ma üritasin enne mängu tõesti jälgi segada, väites et ma ei saa mitte mingil juhul surma). See palumine (lisaks kriise ja universumi sõimamine), kui ma juba peaaegu hääbunud olin ja lahkumissõnad…väga liigutav. Jälle pidin endale kinnitama, et ei tohi ise liiga härdaks muutuda, kuna laibad ju ei nuta.
Eldan – Väga vapper lohesorts, kuigi ka sina kandsid hinges kurbust ja segadust. Sinuga sain ma veidi rohkem suhelda, kuigi seda peamiselt sind ravides-lappides. Suhtusid minusse kogu aja hästi ja viisakalt, oma rassi ülbust sinus polnud. Püüdsin sulle anda nii palju ja võimalikult täpset informatsiooni, kui palusid, loodan, et sul on sellest veidi kasu ka. Ja positiivne üllatus oli ka see, et sa lõpuks minu jaoks paar sõna ütlesid.
Dyrien – Ka sind sai seeria jooksul ravitud ja aidatud ning sa ei unustanud seda, aitäh selle eest. Ja kaunite lillekeste eest samuti. Kaootilise loomuga, kuid tugeva tahte ning kindla sihiga lohesorts. (Ja ma niiii fännasin su maalinguid)
Niemar – Jätsid tõesti juhi mulje, pole ime, et lohesortsid su sõna kuulasid. Aitäh mu kastikaaslase matmise eest ning hiljem ka minu majja toimetamise eest. Juhi oma salka edaspidigi sama kindlameelselt, ehk suudad nii ka mineviku pained seljataha jätta.
Trelac – Väga kena sinust, et võtsid metsa puhastamist ja leiri-tüdrukule rahu toomist nii tõsiselt. Sinuga seostuvad minu jaoks karurituaal ja „head oksad“. Kogu vaidlus väätide üle seal metsa veerel minu vennaga… „Ei, me ei tohi sinna minna!“ – „Trelac käis ja teda ei rünnatud…“ – „Ja mis on tema element?“ - „Maa, kuid selles pole küsimus. Tal olid OKSAD!“
Sahelis – Tundusid sellel mängul väga otsustavana, alati valmis tegutsema. Samuti olid ainus, kes minu vastu (kui olin oma mälestused tagasi saanud) aupaklik oli. Muutusin täitsa kohmetuks, kui sa iga kord tulid ja pöördusid „Auväärt Valguse Emand…“, kuna olin ise veel parajas segaduses. Rääkisin sulle kõik, mida tol hetkel teadsin ja sa olid valmis kuulama. Olgu teile nendest teadmistest kasu.
Cadys – Kahtlustasin kogu aeg, et sa ei ole päris see, kellena paistad. Kuigi ei suhelnud sinuga, jälgisin kaugelt ja püüdsin välja nuputada, ega sa mu rännukaaslastele halba kavatse. Õnneks tundub, et jääd esialgu sõbralikuks.
Meie mitmekülgne npc – Väike, aga tubli. Nägid maavaimuna tõesti vinge välja, samuti oli lõbus sinu poolikut riitust lõpetada. Kahjuks ei näinud ma sind kordagi varjuna…samas, selle üle peaks vast isegi rõõmu tundma XD Tore oli tutvuda.
Tegevust ja segadust jätkus mulle sel larbil rohkem kui küll. Kuigi teadsin ette seda, mis lõpuks minuga juhtub, ei osanud ma aimata, kuidas see kõik olema saab.
Venna leidmisega kaasnenud traditsiooniline sõim ja koduvägivald oli lihtsalt geniaalne. Ma ei teadnud, kas naerda selle ehtsuse üle või tunda Nirale kaasa, et ta peabki kogu aeg sellisega koos elama.
Varjude Isandaga seostub veel hulk huumorit: tema pann, ükskõiksus ja blokkimine („Jah, palun, MUIDUGI võtke mu maja üle ja mediteerige iga nurga juures. Mul on lausa elementide järgi ära jaotatud need majanurgad!“), silmatõmblus Tharega suheldes, mälukad ning esialgne tõrksus(populaarne vastus igale küsimusele: „EI“).
Mitte kunagi varem pole ma larbil mõistnud nii selgelt mälestuste vajalikkust. TEADSIN, et mul on tervikpildi nägemiseks vaja meenutada võimalikult paljut, et kokku panna Õige ajalugu. Kõik need pöörased teooriad…kordasin kogu aeg, et meil on midagi väga tähtsat vahepealt puudu. Õnneks tuli minevikus juhtunu vähemalt osaliselt ilmsiks. Loodan, et lohesortsid ja poollohed suudavad ise pildi kokku panna, kuna mina neile nüüd enam midagi rääkida ei saa.
Mängu populaarseim sõna oli ilmselt „reetmine“ ja selle variatsioonid. Lõpuks hakkas see juba mõistust väänama… kogu see Esimese ja Teise Sõja põhjuste arutlus. Dilann reetis Ilani. Aga tegelikult polnud see mõnede arvates reetmine. Ja see polnud üldse mitte esimene. Mina ütlesin, et mina keeldun reetmast, kuid teise jaoks oli hoopis see reetmine, et ma ei kuulanud käsku. Siis reetis veel keegi kellegi, keegi rääkis reetmisest, aga ka seda ei saa päris üheselt võtta, kuna kõik on suhteline…mida pidada esimeseks reetmiseks? Ja keda tõelisteks reeturiteks? „See oli algus loole, mille lõppu pole veel kirjutatud, kus reedeti üks kord ja reedeti/reedetakse veel.“ Täiesti kreisi.
Ja kirsiks tordil on minu kõige eepilisem larbisurm üldse. Kuigi plaanisin vaikselt kaduda ja siis üksi hääbuda nagu Emand mul teha käskis, muutus see igasuguste arvestuste kiuste avalikuks sündmuseks. Kui ma seisin seal pimedas õues pool tundi enne keskööd ja sain teada, et nüüd see tõepoolest juhtubki, oli minu ainus mõte jätta hüvasti kõige kallimatega. Keeruline oli asja juures jätta mulje, nagu see poleks mingi lahkumiskõne, vaid lihtsalt mõned lohutavad sõnad kogu toimuva segaduse keskel. Vennale suutsin õnneks ilma midagi reetmata (haa, jälle see sõna!) öelda, et temast hoolin ja et kõik saab korda. Varjude Isandaga aga nii libedalt ei läinud, kuna tema aimas, et Emand käinud on ja nõudis mult tõtt. Järgnes väga ilus hetk hämaras toas, mil seletasin talle, et meil ei ole muud valikut, kuid mil ta püüdis ikkagi mind selle eest hoida.
Keskööl õnnestus mul majast enam-vähem märkamatult minema hiilida (andestades trepil veel Tharele tema reetmise) ja Emanda juurde jõuda. Viimased küsimused, viimased vastused ja tagasiteed enam polnud. Kui olin ringi astunud ja istet võtnud, lausus Mona vaikselt, et „Sealt nad tulevadki.“ Väga lahe oli, et nad jäid umbes 20 sekundit hiljaks oma tulemisega.
Ma ei arvanud üldse, et mu lahkumine nii kurvaks muutub…ringis istudes, kui kõik väljaspool selle barjääri seisid, värisesin nagu haavaleht ning ei suutnud mitte kellelegi otsa vaadata. Ja siis sosin „Viimased viis minutit.“ See, et igasugused katsed mu elu päästa mitte mingit tulemust ei toonud, andis asjale veel võimsust juurde.
Kuid see võib olla ka millegi uue algus…
Kummardan sügavalt kogu Fyerellali meeskonna – GMide, mängijate ja npcde – ees ning usun, et järgmised mängud tulevad teil sama eepilised. Aitäh. Loodan kogu hingest, et mul on viimasel mängul võimalik taas teiega ühineda.
Nira leir’Leyan / Valguse Emand Ilan
Mirju
If today was perfect, there would be no need for tomorrow.