Printsess Elena Cindias Victoriana Castenda de Hazat de Sutek teatab, et oleme võtnud teatavaks Fööniksiimperaator Alexiuse volitatud kuberneri viibimise Sutekil.
Seoses kuberneri saabumisel aset leidnud kahetsusväärse intsidendi likivideerimisel üles näidatud lojalsuse ja vapruse ning Hazati koja au kõrgelhoidmisega teen teatavaks, et:
ülendan baronet Karl Friedrich Salazar de Guerrera Hazati parunistaatusse ning lisan tema läänimaadele Castendade valduses oleva linnahäärberi pealinnas Djehutis;
ülendan kavalerid Elan Theon Hazat ja Giler Mars Hazat baroneti staatusse, ning eraldan neile väikesed läänimõisad Castendade läänivaldustest.
Ülendan baronetess Isabela de Navara Hazat ja baronet Friidik Raul Sigefried de Villegas Hazati paruniseisusse;
Annetan oma nõunik markess Alexandra Wilhelmina Isabela de Mariana de Hazatile Kuldse küünise ordeni;
Ainuke kriitika läheb selle, pihta, et 5 min enne mängu algust koosviibimise kõrgeima külastaja staatusest külaliste peamise vastuvõtja rolli paigutumine lisaks niigi segasele olukorrale lõi kõik algselt kavandatud tegevused segi ja külaliste vastuvõtmistseremoonia läbiviimine oli minu jaoks pehmelt öeldes täiesti ootamatu tegevus, seega vabandan protokolli äärmise reserveerituse ja jäikuse pärast kõigi osaliste ees, kuna tseremoonia tervikuna tuli kohapeal hetkega välja mõelda ning samaaegselt ümber teha kogu tegevuskava.
Tänusõnad kaasmängijatele alustades Hazati majast, kõigepealt minu ustavaim nõunik AWIdeMdeH (Zeek) KFSdGdH (Tanel) ning nõunikud (Chloe ja Pets), kes mu korraldusi tõepoolest täpselt ja õigeaegselt täitsid. Suurepärane koostöö.
Imperaatorlik kuberner (Xan) Suurepärane mäng! Kogu see väitlustekogum tuleks kirjutajatel (kui me neid üldse kunagi vee usaldada suudame) talletada diplomaatiliste väitluste pidamise õpikuna terve Impeeriumi tarbeks.
Kogu selle ilusa jutuga ei tekkinud mul aga endiselt mitte mingit usaldust. Ehtsa Hazati kombel oli palju lihtsam hinnata saadiku kavatsusi püstoli usaldamise žestist, mis tegi meist vaenlase vastu hetkega relvavennad, ning edasine saadiku käitumine kriisisituatsioonis, mis minu käest valitsusohje teps mitte ära ei kiskunud.
Aadlikud, majade esindajad, kuigi mu mäng oli algselt teistmoodi planeeritud, kujunes dramaatiline majade juhtfiguuride vastupanu mässajatele ülivõrdes inspireerivaks! Samuti mässu ajastus. Olime kodade esindajatega jõudnud just selle kohani, kus sai välja öeldud, et reetmine võib pärineda Gildide seast, kui ust rünnati.
Ettenägelikkus, millega Imperaatori ihukaitsjat teps mitte aadelkodade nõupidamiselt hoolimata mitme esindaja soovist välja ei saadetud. See tagas meile nii abijõu kui ka relvad.
Muigamisi:
Al-Malikide esindusõiguse lahendamine mündiviske teel. Mündi maandumiskoht ei olnud vastavalt planeeritud
Taluniku ülekuulamine (räägitud on putukatest kes olid sõrmepikkusest kuni inimesesuurusteni, mis on väga kahtlane):
Mida te enne rünnakut tegite?
-Sõime.
Seeni? (Juuresolijate näoilmed peale seda küsimust olid küsimist väärt!)
-ei, Leiba..
_________
Olen saatnud mingi väga kiire asja pärast nõuniku otsima KFSdeGdeH'd. Nõunik teatab, et too ei saa ilmuda, kuna on hõivatud. Mina lähen seepeale toast kiiresti välja ise teda otsima. Otsitav istub Al-Maliki kaunitariga lauas ja vestluses iseloom ei ole ilmselt riigi julgeoleku tasemel Minul oli väga lõbus jälgida pahaaimamatu Muhamedi ilmet kui mägi talle vastu jalutas
Kui kuberner oleks veel natuke rääkinud impeeriumi laiendamise plaanidest, oleks Suteki hertsoginna ehtsa Hazatina ilmselt nõudnud tähelaeva, andnud valitsemise üle kubernerile ja kihutanud lahinguid juhtima.) Kahjuks või õnneks kuberner mulle sellist lahingulist positsiooni ei pakkunud. Planeedi valitsemise küsimus olnuks hetkega lahendatud
Väga hea mäng oli!!!