Postitas Lee 11:38 8. Veebr 2012
Olen mänginud, ja mängu korraldanud. Intriigimängu ja kutsetega ses mõttes, et olles valmis mõelnud mängu kontseptsiooni, oli vaja rollidesse sobivaid inimesi, kes rolli ära elustaksid ja mängu elavaks teeksid ning seal sees ka püsiksid. Kusjuures, päris head hulka enese mängudele kutsutuid ma ise tegelikult mängudel ega päriselus kordagi näinud ei olnud, soovitati ja pakuti välja.
Intriigimäng eeldab, et kohale ei tule sõjapäkapikumentaliteediga tegelased, kes tapavad enne ja pärast küsivad, et miks neid mängudele ei taheta. Samuti eeldab intriigimäng, et kohale ei tule tegelane, kes istub nurgas ja lahendab elu esimesel mängul sisemisi eksistentsiaalseid probleeme a la "mis ma siin teen? mida need inimesed minust mõtlevad, kui ma nüüd...? mina nüüd küll pikali ei kuku ja minestanut ei teeskle, sest see on krdi piinlik kui ma praegu hakkama ei saa, parem krimpsutan natuke nägu ja kükitan hädiselt nurka jne." või, veelgi hullem küsivad "A mis ma nüüd teen, siin on igav?" ja hakkavad kellelegi pajatama nt. oma mänguvälisest koolielust, mis mänguga absoluutselt ei haaku ja kõiki teisi, kes mängivad, tegelikult segab.
Kui algaja mängija need hirmud on suuteline kõrvale heitma, siis tasub kindlasti foorumit jälgida ja kuulutuse üles pannud korraldaja käest küsida, et ma pole käinud, aga tahaks ka, kas mulle oleks midagi. Üldiselt, vähegi mõistlik korraldaja leiab sellisele huvilisele rakenduse. Või vähemasti jätab meelde, et järgmisel korral kutsuda.
Ja kõige kindlam reklaam mängijale on mängija ise. Kui sa lähed esimesele mängule ja isegi igavas mängus ihust ja hingest oma rolli mängid, võid kindel olla, et keegi "vanadest kaladest" seda märkab ja oma mänguseltskonna võrku tõmbab. Kui niisama oodata, siis tõesti, mängu nö "kandvad" rollid kohe algsuses sülle ei kuku.
anguis in herba