Minu jaoks probleem ongi selles, et need, kellel juba on trauma, võivad tunda ennast nii ebamugavalt, et nad ei ütle midagi. Taaskord - oli vait ja kannata ära. Muidugi polegi sellisel juhul keegi süüdi, aga milleks asjatud kannatused?
Rääkides sellest, kas me peaksime mängudest mõned teemad välja jätma? Ei, kuid on teemasid, mida tuleks käsitleda ainult väga turvalises keskkonnas. Enamik mänge on tõesti lihtsalt lõbusad vahepalad igapäevaelus, aga sa ei tea kunagi, millal mäng muutub nii intensiivseks, et piirjooned tegelase ja mängija vahel hakkavad hägustuma. Ma usun, et kõik on seda vahel tundnud, kes rohkem, kes vähem. Need on need hetked, mil mäng võib sind parandada või katki teha. Veidi nagu psühhodraama, ainult et meil puudub kvalifitseeritud inimene, kes vaatab, et midagi hullemaks ei läheks. Larp ei ole alati psüühikale ohutu ja seda tasuks meeles pidada.
Siiski, nagu ju väljaütlemisest loodetavasti aru oli saada, oli sel vähe pistmist konkreetse juhtumiga. See on laiahaardelisem teavituskampaania ja ma olen nõus sama juttu rääkima ikka ja jälle, kuni kellelegi ehk kohale jõuab, mida ma öelda üritan. Ma lihtsalt näen sageli, kuidas antud teemat käsitletakse kergelt, justkui see meid ei puudutaks. Selles jama ongi, et puudutab.
(Kui me veel pikalt arutame, peaks jumalad vist selle jura uude teemasse tõstma, sest Thangoli varje see otseselt ju ei puuduta.)