Postitas Bell 1:19 27. Nov 2012
Fantastiline mäng.
Huvitav, tempokas, põnev, pingeline, ohtlik, õõvastav, paranoiat tekitav, viimase hetkeni endasse haarav.
Kuigi nihverdasin end alguses npc-ks ja sain seeläbi suure osa mänguinfost juba kätte (panin muuhulgas kokku ka väga tõetruu teenijannakostüümi), juhtus lõpuks nii, et pidin ootamatult selgeltnägija Madam Yvonne'i rolli üle võtma. Nüüd, tagantjärgi mõeldes oli see kõige ideaalsem asi, mis oleks juhtuda saanud: esiteks sain olla pooleldi PC ja kogu aeg sündmuste keskel ning teiseks muutus algselt mulle plaanitud hullumajast põgenenud ohtliku psühhopaadi isik ähvardavaks võimalikkuseks, mille teemal mängijad müsteeriumi lahendades ohtralt spekuleerida said.
Sensitiiv Madam Yvonne (ehk Ann Hastings) oli oma endise kliendi ja armukese Henry Ashcrofti testamendi lugemisele saabunud kerge uudishimuga, mis aeglaselt muutus halvaks eelaimduseks, eriti kui enne majja jõudmist sai ta sellest kohast kõhedusttekitava nägemuse (kus figureerisid pikk hämar koridor, mängutoosi kõla ja hirm). Igasugu kahtlused hoidis ta esialgu enda teada, keskendudes kummalisele seltskonnale, kelle Henry kohale kutsunud oli.
Tuli väga suure üllatusena, et Henry mulle nii isikliku armastuskirja jättis, mis kõigi kahtlustavate pilkude all mulle üle anti (väga armas käsitsi kirjutatud kiri muide, tõsine awwww) kui ka rahasumma ja oma perekonnamõisa+valdused pärandas. Sel hetkel ei julgenud ma tema lastele küll otsa vaadata. Õhtusöögilauas tabas mind ka esimene nägemus, mis koos veremunaga ei tekitanud just eriti head tunnet. Eva surm ja järgnenud uurimine lounge's lõi põhjalikult rivist välja ja veendusin, et majaga on midagi väga valesti. Üritasin seda ka teistele selgeks teha, osad uskusid, osad mitte. Aga mida aeg edasi, seda uskumisaltimaks nad muutusid. Erinevate nägemuskatkete ja hirmuärevuse najal selget mõistust säilitada püüdev Yvonne jõudis järeldusele, et midagi sellist pole ta oma pika töökogemuse vältel küll näinud.
Esimene surm saabus (sobival kombel) ootamatult, kuna nautisin mängu täiega ja olin päris ahastuses, kui väikse joogikese järel köhima hakkama pidin. Aga Yvonne'i surm (samuti kõigi silme all) vähemalt süvendas nende paranoiat, et mitte keegi pole mitte kuskil kaitstud. "Elluärkamine" tekitas Yvonne's suurt hämmingut, kuid ta uuris asja vapralt edasi, kuni Maja leidis (Walthami väikse abiga), et võiks tema kaudu oma surmasoovi uuesti edasi anda. Ja arvati, et ta on lihtsalt soolapuhuja, hah! Osaliselt oli küll, aga sensitiivseid võimeid omas sellegipoolest...eks see saigi talle vist saatuslikuks, ta oli Maja mõjule kõige vastuvõtlikum.
--
Koht oli super. Rahvamajas leidus suur saal, väiksemaid tube, salajasi nurgataguseid, mitu klaverit, salakelder, kitsaid treppe ja hämaraid koridore, mis sobisid ülihästi sellise mäguformaadi jaoks. Suur saal ja lounge mõrvamüsteeriumi ajaks, maja erinevad toad ja teine korrus horrori arenguks ning kelder ulmefaasiks.
Kostüümid, muusika ja raadiosaade aitasid rolli sisseelamisel ja lõid väga ajastutruu õhkkonna. Rekvisiitide kõrgest tasemest on juba eespool räägitud, seega ühinen kiituskooriga nende aadressil.
Tooks välja enda jaoks enim meeldejäänud hetked (kuigi, nagu eelnevalt mainitud, oli kogu mäng üks suur kõrghetk):
* Äärmiselt awkward ja sealjuures täiesti õige atmosfääriga õhtusöök. Kamp poolvõõraid inimesi laua ümber, piinlik vaikus, matusemeeleolu ja järsku küsib ajakirjanik jänkilt muigega: "Kas teil seal Ameerikas ka sääraseid 'viimseid söömaaegu' harrastatakse?"
...õhkkond laua ümber muutub veel tardunumaks.
Hiljem vestlus detektiiviga teemal fiktsionaalsete mõrvalugude ebareaalsus ja tema kallis inglikesega luup. Ja muidugi ka tema aeglane aplaus innuka fännina Elizabethi aadressil (mille peale ülejäänud laudkond aktiivselt facepalm'is).
* Verega täidetud muna. Teadsin, et ühes laudatoodud munadest on eriline täidis, aga kahjuks ei tormanud inimesed eriti neid sööma. Õhutasin elu eest ka teisi muna võtma, õnneks aitas Nigel väga hästi kaasa, nii et lõpuks sai kandik ikka tühjaks ja õudne söögiamps tegi oma plaanitud etteaste edukalt.
* Testamendi lugemine ja Eva Somerseti surm. Topeltšokk: nii testamendis sisalduv ebatavaline varadejagamine kui ka testamenditäituri traagiline lahkumine. Loodan, et keegi ei olnud seda oodanud ja see tuli täieliku üllatusena.
* Eva mõrva järgne inimeste ülekuulamine lounge's, elektri kadumine majast ja kohutav valge kogu akna taga. See oli minu jaoks esimene reaalne ehmatus, kus mängu sisseelamine oli juba nii sügavalt toimunud, et südame alt läks külmaks ja oleks soovinud lounge'i barrikadeeruda kuni lumetormi lõpuni. Ratsionaalsed inimesed haarasid seletava päästerõngana põgenenud hullu jutust.
* Eva toa läbiotsimine. Quentin avastab ukse, mille taga on keegi. Kostab pahaendelist hingamist ja staatikat. Ma ei tea, kes või kuidas selle hingamise niimoodi salvestas, aga see tekitas täiesti puhast õõva. Ülestõmmatud ja verega kaetud nuku avastamine pimedast toast suurendas mängijate ärevustunnet veelgi. Kui asi juba creepyde nukkude poole tüürib, on asi väga halb.
Yvonne (meenutades oma nägemusi): "Asi on päris halb. Ja kui te juhtute siit majast kuskilt leidma veel mängutoosi, oleme väga suures jamas."
Mängutoos on teine element, mis sellises olukorras mitte kunagi head ei tähenda.
* Teiste testamentide lugemine.
"Mitu vana testamenti majas siis veel leidus?" - "Kolm, kui piibel ka sekka arvata."
* Telefonikõne. Istume lounge's, teame, et telefoniliinid on läbi lõigatud ja mitte ükski sidevahend ei tööta. Äkki heliseb telefon. Kõhkleval ilmel võtab Elisabeth telefonitoru, lausub "Halloo"....mille peale kostab läbilõikav, ebamaine ja õudne valukriise, mis kestab peaaegu minuti. Järgnenud jahmunud vaikuses võis tunda, kuidas ruumis jahedamaks muutus.
* Päevikukatked, nende kokkupanek ja dešifreerimine.
* Fotode muutumine ja verised hambad. Jumal küll, kui ma seda viimast pilti Ashcroftist esimest korda nägin, tahtsin selle kiiresti kuskile ära peita, et ei peaks vaatama seda moondunud nägu. Võimalik, et mu alateadvus võttis sealt mõne tulevase õudusunenäo jaoks keskse elemendi. Ja need hambad nägid ehmatavalt reaalsed välja.
* Elizabeth (kui üleloomulikud õudused on juba päris arvukad): "Ann Hastings? Kes see veel on?"
Mina: "See on minu kodanikunimi. Aga tööalaselt kasutan nime Madam Yvonne...ja mulle hakkab aina enam tunduma, et praegu olen ma tööl."
* Trepi kõrval veidi enne miss Morrissoni surma. Quentin ja Nigel kutsuvad mu enda juurde ning lausuvad vaikselt ja murelikult: "...me vist kuulsime teiselt korruselt kuskilt mängutoosi." Yvonne: "...oh, pagan."
* Väljume teise korruse klaveriga toast, kus ma energiaanomaaliaid tunnetasin. Nigel suundub üksi Eva toa tagumise ukse juurde, kust enne kõhedakstegevat hingamist kostis. Hämaras koridoris hüüame talle järgi, et ta jumala eest üksi ei läheks. Äkitselt astub koridori hämarast nurgast välja GM ja ehmatab meid poolsurnuks, samal ajal kui Nigeli tuppasisenemise peale kostab ootamatult ragisev hingamine. Vähemalt pooled meist reaalselt karjatasid ja ma usun, et olime kõik valmis kas sealt minema tormama või värisedes põrandale vajuma.
* Yvonne'i kolm surma. Esimene joogi tõttu: mugavalt ilmunud brändikarahvin + GM sosistamas "Tegelikult tahaksid sa väga juua." Mina: "Oh ei ;_; "
Teine pärast keldri avastamist selle neetud sensitiivivõimete võimendaja ja Maja valukrampide tõttu..GM: "Sa sured paari minuti pärast. jälle." ja hetke pärast: "Su siseorganid on puruks, aju on kokku litsutud...sa oled zombi." Õnneks lõpetati mu piinarikas eksistents peagi.
* Lõpuarutelu pommi ümber. Mina ja Fluffy istume kaugemal varjus maas, sööme küpsist, joome limonaadi ja jälgime lahtirulluvat draamat. Mina: "Veame kihla, et kui plahvatuseni on jäänud umbes minut või pool, ei pea mõni relva ja sügeleva sõrmega meesterahvas enam vastu, laseb suvalise ettejääja maha ja kõik jooksevad karjudes välja."
Ja täpselt nii ka juhtus, väikeste mööndustega (laskjaks oli naine). Ausalt arvasin, et esimesena lastakse maha iiri maffia palgamõrtsukas, kuid hoopis tema jõudis enne ilmsüütult kõrval seisva Nigeli maha võtta (ise küll ka hiljem kuuli saades).
---
Natuke pikaks läks nüüd, aga see tuleneb endiselt kestvast mänguvaimustusest.
Aitäh GMidele, et andsid mulle võimaluse kaasa lüüa. Aitäh mängijale, tänu kellele Madam Yvonne'i roll mulle langes.
Aitäh kaasmängijatele, kes tegid sellest larbist tõenäoliselt ka minu ühe parima kogemuse ja muutsid kogu ürituse (ka õuduse) nauditavaks.
Tervisi teisest ilmast,
Ann Hastings / selgeltnägija Madam Yvonne
Mirju
If today was perfect, there would be no need for tomorrow.