Esiteks suured tänud korraldjatele ning kaasmängijatele! Mul oli NPCna äärmiselt lõbus õhtupoolik ja SRil jälle osalemine omette nostalgia. Eriline tänu Diele ja Stule, kes mind vastavalt grimmi ja kostüümiosadega aitasid ning Erakust just sellise tüübi aitasid vormida. Peale mängu sai aftekal muljetatud ka aga vormistasin oma mänguelamuse väga ebakorrktselt siia ka.
Nende Mägede Eraku Väga Salajane Päevik
[Ehk laupäeva õhtul juhtunu modernses võtmes]
Kallis päevik!
Täna oli tõeliselt kohutav päev, peavalu on kasvanud migreeni tasemeni ja sahver on täiesti tühi va paar porgandit. Kogu elutoa põrand on kaetud trolli verega ja esikus vedeleb hiigelsuur surnud kala (või on see konn?). Olgu neetud see pagana feisbuuki event ja Duncan McLeod, et ta mulle üldse selle „geniaalse“ idee andis. Nimelt kurtsin talle, et tahan väikest tagasihoidliku koosviibimist, et oma surematuse saladused kellegi edasi anda. Duncan vana tõbras soovitas teha eventi ja see avalikuks märkida. Mina kui erak muidugi sotsiaalvõrgustikest palju ei jaga, seega kuulasin ta nõu.
Koheselt tekkis ka küsimus, keda siis üldse kutsuda – erak olemine ja paarsada aastat tuttavate telefonikõnede ignoreerimine oli viinud tõsise sotsiaalse vaakumini. Olin mägedes eemal näinud paari gnolli ja nad tundusid täitsa toredad, seega kutsusin nemad ja eeldasin, et ehk nad võtavad paar sõpra kaasa. Rohkem ma ürituse lehte ei vaadanud ja olin kogu asja juba pea-aegu ära unustanud kui ühel vaiksel õhtul mu koopasse suur posu gnolle maandus ja neil oli suur kera köit kaasas – tüübid tahtsid kohe mingeid kahtlaseid asju ajama hakata ja mind kinni siduda. Leidsin, et asi on natuke liiga kinky minu maitse jaoks ja ehk peaks enne ikka korralikult tutvuma, aga kuna neid oli veidi liiga palju leidsin ennast oma kodu põrandalt kinni seotud nagu kobedam kärakas sinki. Üritasin vaadata asja helgemat poolt, nagu mu psühhoterapeut õpetanud oli aga oma kodus vangis olemise juures ei suutnud ma küll suurt midagi rõõmustavat leida.
Natuke aega hiljem jäi ainult kaks tüüpi mind valvama ja ülejäänud lasid jalaga. Jõudsin just hakata mõtlema ebamugavas vaikuses, mis oleks hea vestluse alustaja, kas „Seote te ka tihti inimesi kinni?“ või „Teil on eriti kena sinine jume!“ või ehk isegi „Ehk soovite pisut seeni degusteerida?“
Olin just kogu julguse kokku võtnud, et nendega veidi small-talki teha, kui koopa sissekäigu kandis läks lahti jube lärm. Nähtavasti oli keegi gnollide pandud lõksu astunud ja kuigi ma polnud olnud kindel, ega see kõik mitte osa peotraditsioonist pole, ei kõlanud uustulnukad lõksude üle just liialt õnnelikud olevat. Veidi madistamist ja üks minu põgenemiskatse hiljem, vajus elutoa uksest järsku sisse igavene kari matse. Olin ausalt öelda pahviks löödud, laias assortiis leidus kõike varjudest, metslaste ja esmasündinuteni välja. Ja kuna gnollid polnud oma mänguasjade jagamises ilmselgelt liiga head, leidsid nad olevat kohutavalt hea mõtte, mu elu kallale kippuda.
Õnneks leidsin uustulnukate seas keegi, kes suutis mind üsna kähku elule toibutada ja kuna mu elutuba oli jätkuvalt puupüsti rahvast täis ma võtsin kiirelt närvide rahustuseks pisut seeni ja tubli annuse ravijooki läbisegi. Hakkas parem.
Jätkuvalt piinas mind, miks kõik need inimesed siis on ja lõpuks seletas keegi neist ära, et oli kuulnud, et siin on äge event ja igavese elu saladus ja nii ja naa. Keegi neist ei näinud igatahes eriti kiirustavat kuhugi lahkumisega ning mina üritasin paaniliselt meelde tuletada, mida külla saabunud inimestega teha. Süüa pakkuda? See tundus päris hea ideena ja nende oma sahvri kallale laskmine andis mulle lisaaega vähemalt mõelda ja üritada mediteerida. Taolise massi ja nende pideva ning ärritava jutumulina peale kippusid kõik mu chakrad aga kinni minema ja kosmiline sinine valgus ei vooganud sugugi läbi minu. Olin frustreeritud.
Nende tüüpide arusaam heast peost näis koosnevat pidevatest küsimustest, minu kaevuvee solkimises, esikus puntratantsu tantsimisest (tund aega järjest! Sic!) ning mägikollide peole kutsumisest. Ma polnud sugugi lõbustatud, kaalusin juba, kas üldse neist kellegi oma saladust edasi anda, sest ausalt öelda kippus neil minust kui peoperemehest suva olevat, nad kõik ajasid mingeid oma perekonnaafääre – kes oli vales kehas lõksus, kellel oli liiga palju hingi ühes kehas, kes otsis oma kadunud perekonda, kes oma perekonna mõrtsukaid jne. Ausalt öelda meenutas see asi mulle käest ära läinud Mehhiko seebikat. Ainsad mõistusega olendid kogu selle jama keskel olime mina, mu orav Fido ja Osavus (tore tšikk, kellega seeni tegin, sest arvasin, et ta on ainult mu ettekujutluse vili aga lõpuks selgus, et teised nägid teda ka. Tore oli ta siiski.).
Kui mu esikus oli duell peetud ja see kala/konn olend maha löödud sain sealt seltskonnast kõige asisema välja valitud ja ülejäänud lasid jalaga.
Järgmised kuu aega sööme niisiis kalasuppi, kuna kõik muu toit on otsas ja kahju oleks värsket liha raisku lasta.
Tunnen oma vererõhku tõusmas puhtalt tänast õhtut meenutades, aga siiski sain endale järglase ja seeni veel jagub, seega kõik päris lootusetu pole. Esmaspäeval helistan igatahes esimese asjana oma psühhoterapeudile ja panen aja kinni ning kustutan Duncani feisbuukis oma sõprade nimekirjast.
Mental note to self: Keera McLeodile mingi vähemalt sama hull käru vastu ja vii orav Fido loomaarsti juurde – ta karv näib kuidagi tuhm.
PS! Pilte ka palun, või seda ei juhtunud!