Teen otsa lahti! Proovin lõustakasse ka postitada.
-----------------------------------
"Блять", mõtles Viktor kui koer paarkend meetrit eemal järsult teelt kõrvale keeras ja sahkerdama hakkas.
"Там что-то есть." osutas ta kõrval olevale sõdurile, kes suure tõenäosusega viibetest aru sai ja ilmselt tegi ka juba enne järeldused. Kuid igaksjuhuks, äkki ei märganud.
See oli üldse esimene grupp kus venekeele oskajaid polnud. Eelmises kahes, kellega ta Narvast põgenedes koos olnud, on vähemalt keegi olnud vestluskaaslaseks. Nüüd jõudes Kesk-Eesti poole, on venekeele kõnelejaid vähem ja vähem. Rumal lugu, oma 50 eluaasta vältel pole vaja olnud ühtegi teist keelt, ei sünnilinnas Volgogradis, hiljem Afghannis ja ka pärast seda raudteetöölisena Narvas. Saab hakkama. Lihtsalt vahest oleks hea teada kui keegi tuleb mõne väga hea või väga rumala ideega välja, hetkel ei saanud neil vahet teha kuni juba liiga hilja.
Muidugi oligi seal võssis liikuv laip. Tubli koer. Lasime sõdurpoisiga selle asja lähemale ja noppisime paari lasuga ära. Selja tagant tuli ka üks, seal lahendati seda probleemi vist salvede kaupa.
Edasi, kuskil on maja.
Paar kontakti veel ja olemas, maja ukse avab lahingukära peale seespoolt ilma küünisteta, rääkiv, laiguline tüüp, niiet sobib.
Saame sisse ära kõik. Kena õdus koht, tuli mühises.
Rahvas hakkas jaurama, mõned hakkasid väga röökima, ütlesin ka paar venekeelset sõna vahele. Vaikselt rahuneti ikka maha ja oli kuulda küüniseid välisseinal mis peagi kadusid.
Tüüpilisel eestlaste kombel sai must umbes kahe minutiga Igor. Ma ei hakanud enam parandama, pole mõtet. Ei minu ega nende jaoks ei ole enam vahet.
Pärast mõningast jutustamist tuli üks grupikaaslane kõnetama ning proovis järgmist plaani mulle venekeeles edasi purssida. Lihtsõnadega teeb imesid, sain aru küll, et väljas peidik ja seal laskemoon.
Muidugi toome ära. Ei olnud keeruline ning saime korraliku koguse laskemoona juurde, suurepärane.
Salved täis said siis oli natukene kindlam tunne, niipalju kui seda olla sai.
Kohalikul laigulisel olid äkkviha hood. Hoidsin püstolit avatud kotis, et oleks võimalik kiirelt haarata. Oleme näinud, on juhtunud.
Käte ja jalgadega seletati mulle ära järgmise probleemi: "raadio, aku, kuskil põllul umbes 200 meetrit mööda teed "sinnasuunas"".
Davai, läheme ja kiiresti. Väga pimedaks hakkas minema.
Üllatuslikult tulid kaasa kõik. Koheselt läks teepeal väga kitsaks, niiet tõmbasin ennast külgjulgestusse paremale poole teed. Nii nägin ja sain ära noppida minupoolt tulevad kehad ning ma ei olnud ka selle valgustatud kollitsentrifuugi keskel, mis seal teepeal käratsedes edasi liikus. Mõned lihtsalt tahavad enda jaoks elu keerulisemaks teha. Ei saa takistada.
150 on läbitud, kui üle minu pea käib valang. Tõmban kägarasse ja teen rahvusvaheliselt arusaadavate venekeelsete sõnade abil selgeks, et mina olen. Vahest on hea, et nad eriti lasta ei oska. Lisaks, kes kurat laseks 40 meetri kaugusel olevat keha. Vahet pole, nüüd jäi kõigile meelde, kuigi ilmselt kuulsid seda veel rohkemad surnud.
Rabistasime seal põllupeal ikka jupp aega kuni keegi tolle aku üles leidis. Ma kuidagi väga ootamatult ja vastu oma tahtmist sattusin tagasiteel eeljulgestusse. Ning mitte lihtsalt normaalsesse eeljugestuse, vaid kiirustavasse, käratsevasse ja ülevalgustatud "eeljulgestusse". Arvasin, et olgu, pressime läbi. Oma instikti vastu minek maksis aga koheselt kätte- üks rajakas passis puu taga ja hüppas peale, eriti polnud võimalust seda vältida. Õnneks küünehaav ja polnud üldse nii valus kui oleks seda oodanud. Adrekas jooksis ilmselt, ütlesin, et kõik on korras ja läheme kiirelt maja poole, küll seal tegeleb.
Oldi osavõtlikud ning üks kaaslane isegi loovutas oma salli, et saaks suurema lahmamise kinni siduda. Veel on häid inimesi. Veel.
Jõuame majja, kougin kohe sidemed välja. Sõdur seob vilunult kinni ja saan rahulikult hingata jälle. Panen silma kinni ja tunnetan mõningast pinget oma isiku suunas. Arusaadav. Ei tea küll mis räägitakse aga toonist võib aru saada, et vähemalt osad inimesed arvavad, et ma võin muutuda. Ka seda olen kahjuks näinud ja siis pole enam vahet kas sa istud vagusi või hakkad aktiivselt ja kõvahäälselt ennast kaitsma, see on ikkagi "tunnus" ja mõni kuumavereline võib kuuli pähe lasta. Püstol on mul endiselt avatud kotis, silme eest ära ning vahepeal on käsi pidemel. Kõik saab korda.
Seni aga paistab, et raadio hakkaski funktsioneerima, kuna sealt tuleb juttu. Midagi räägitakse, midagi sebitakse. Laiguline närvitseb.
Korraks tekib ka idüll kui kitarr ja kaunid hääled kõlama hakkavad. Korraks tahaks öelda, et peaks vaiksemalt olema kuid mõtlen ümber- see on ilmselgelt toimetuleku mooduseks nendele muusikutele, aga tekitab ka ehk natuke normaalsust teistele ja võtab vinte maha.
Mul läheb paarkümmend minutit mööda ja juba on parem. Eriti ei saa rahulikult olla kuna järsult tekib mingi konfliktisituatsioon, laiguline kargab püsti ja hakkab kõvasti käratsema. Pärast mõningast hämmingut tehakse mulle selgeks, et keegi on raadio küljest selle aku piistu pannud. Kes kurat võiks sellist asja teha? Kahtlustan koheselt laigulist, kuna ta istus seal ja kurat teab mis agenda tal olla võib, kuid juba varsti tuleb välja, et selle olid ära varastanud nood kaks uut jõmmi. Korraks läheb väga kuumaks ja vehitakse relvadega kuid rahunetakse maha ja ütlen igaksjuhuks ka sõna sekka, et kui midagi sellist veel juhtub, siis lasen isiklikult kuuli pähe neile. Ei tee nalja ka. Inimese tapmine on räige, kuid need kaks uroodi võivad niimoodi ära tappa kõik ülejäänud inimesed.
Mõtlen üha rohkem sellele, et peaks võibolla üldse seljakoti selga ajama ning üksi õnne katsuma. Kuid vaja veel teada täpsemalt kuhupoole minna, peab ootama.
Raadiost tuleb mingi jutt, laiguline võtab vastu ja arutab teistega. Mulle tehakse lihtsõnade ja nugade-kahvlite abil selgeks, et vaja on ronida sohu ja ära tuua mingit nänni. Muidugi, pole probleem. Minu ettepanek minna neljakesi ja vaikselt ei leia poolehoidu. Karjas tuntakse end turvalisemalt. Loogiline. Kahjuks.
Hakkame liikuma ja jään koos sõduriga teistest natuke rohkem maha. Ta jagab matsu. Valgus on miinimumis ja proovime ära tabada kõik mis meid jälitada võivad.
Liigume mööda laudteed, ning meile tekib juba saba. Kolm keha. Üks tee peal, teised kummalgi pool teed.
Järsku jääb kogu asi seisma, sest eest vihisevad üle pead kuulid ja kostuvad võõrad vihased naishääled. Võtame positsioonid sisse ja proovime kaitsta läbirääkijaid. Vist ei lähe eriti hästi kuna enamasti vastatakse läbirääkijatele valangutega.
Laibad hakkavad lähenema. Ma olen paremal pool teed ja korraks näen "enda" oma. See on juba kaval tõbras, üritab tiibama hakata. Liiga pime, neile hakkavad ajud tekkima. Halb.
Proovin ta üle kavaldada - iga kord kui tule kustutan, hakkab ta edasi liikuma. Ilmselt võtab kohta sisse, et koos oma karjaga rünnata. Lasen pimedaks ära ja ootan.
Mööda laudteed tulev laip möiratab järsku ning sööstab edasi, saab valangu sisse, ma lülitan lambi, et näha "oma" ründajat ning seal ta on, otse minu suunas. Valan. Valan.
"Блять", oli Viktori viimane mõte kui juba surnud infesteeritu pikad küünised peale vajudes aju läbistasid.
-----------------------------------
Aitäh mängijatele, et tulite!
Suur aitäh NPC'dele, et nii vingelt möllasite ja seda karja kenasti ajasite nagu lambakoerad!!
Suur-suur aitäh GM'dele, et mängu tegite!!! Selliseid üritusi on häbiväärselt vähe ning väga ägeda kogemuse sain.
Sai ringi möllata, joosta, kukalt kratsida ja kõike. Samuti sain enda rollimängueelistuste kohta rohkem õpitud, mis on ka tähtis.
Teinekordki!