Olen täiesti nõus Irvega samas ei nõustu lõpuni UL'iga.
Jah sul on õigus aga see on ainult üks võimalus rollimänguks. See ei ole ei ainus ega ka mitte parim võimalus.
Mina ütleksin, et nii mängijate suunamise intensiivsus kui ka tausta keerukus/lihtsus on ikka mängujuhi ja mängija isikliku sümpaatia asi. Kellele meeldib nii ja kellele naa. Printsessi päästjaid, kollitapjaid ja sellega kiirelt kuulsaks ja rikkaks saada tahtjaid on veidi kitsarinnaline kohe muhcn... (:) - taskunapooleonideks nimetada ning "rollimängijate"
hulgast välja arvata.
Taandub see lõbustus ju ikkagi välja sellele, et tehtagu mida vastav kollektiiv lõbusaks peab. Veel enam et sundust osaleda ega korraldada pole kellelegi.
Rääkida rollimängu mõttest? Ütleksin, et niipalju kuipalju on mängijaid ja korraldajaid on põhjuseid miks selle lõbustusega/kunstiga tegeleda.
Tuua välja mingit ühtset rollimängu "mõtet" liiati taandades see välja sellele, et kõik ülejäänud põhjused mängida on väitest lähtuvalt mõtte vabad ehk "mõttetud" (tahtsid sa tõesti seda öelda UL?) on kas arrogants, vähene silmaring või asjale väga kitsalt lähenemine.
Rolli mängimine - endast erineva tegelase kehastamine fiktiivses loos (faabulas).
Erinevaid rollimängu viise ja võimalusi on niivõrd palju, et kui mäng vastab sellele definitsioonile on minu jaoks kasvõi kaudses plaanis tegemist larbiga. (Jah ka teater mahub selle definitsiooni alla.)
Lõpetuseks ütleksin et, igasugune äärmus on minu arvamuse kohaselt liiga kitsas lähenemine sellele kunstile. Nii piiramatu vabadus kui ka lõplik reglementeeritus kaotavad oma väljendusvõimes. Minu
isikliku sümpaatia järgi on ideaalne mäng mängijate poolt tunnetatud vabadusega aga ikkagi mängujuhi kontrollile alluv.
Morganale: Eskapism on larbi juures üks ja tihti suur faktor samas pole see jällegi ainus (ja jällegi mitte parim). See on üks võrdne võimalus paljudest võrdsetest.