Minu arvamine käib kokkuvõtlikult sedakanti et:
IG ja OG lahus jah, aga natuke võiks siiski mõelda sellele, et nagu sa ise ei taha, et su tegelane esimese hurraaga maha löödaks, ei taha seda ka teised mängijad, kes on hulga oma tegelasse panustanud.
Mis tähendab et - lambist tapmist ei taha mina DMi ega mängijana (või GMi ja mängijana) näha. Kui on sügav ja tõsine rollimäng, ja tõesti midagi muud üle ei jää, ja kõik on täiesti rolliloogiline, siis - okei. (Kuigi mõelda tasuks siiski natuke sellele esimesele siintoodud mõttele.) Aga niisama pulli pärast või oma "bodycount'i" suurendamiseks - ei ja veelkord ei.
Ise olen oma mängijatele teinud üldiselt enne mängu tingimuseks selle, et - kui nad peavad gruppi mängima, siis tehku säärased tegelased, kes oleksid potentsiaalselt võimelised ka läbi saama, mitte ei tapaks üksteist kohe ära või ei jookseks laiali. Üksteise vastu töötamist on küllalt ette tulnud ja tuleb edaspidigi. On ka tapmist juhtunud - aga nagu eelpoolmainitud - äärmiselt erandkorras ja äärmiselt rolliloogikat järgides.
Aga mis puutub IG probleemide OGsse toomisesse, või vastupidi, siis kuigi see on kerge juhtuma, tuleks sellel teadlikult väga silma peal hoida ja seda vältida. Igasugune rollimäng on - MÄNG. Miski, mida tehakse selleks, et oleks tore ja lõbus ja huvitav. Ja see on ROLLI MÄNG. (Seda olen paraku pidanud päris mitmele isikule meelde tuletama - k.a iseendale.)
Minu kaks senti siis.