Postitas Bernard 0:21 29. Nov 2005
Natu võibolla offtopic:
Teatrikooli esimestel aastatel tehti väga kindlalt selgeks, et "inimest" luua - koos kõigi tema väikeste veidruste, harjumuste, iseloomujoonte ja aastakümnete pikkuste iseenda ning maailma poolt tingitud väikeste muutustega - on võimatu!
Tulemuseks on miski mida Tšehhov nimetab "psühholoogiline väljamõeldis".
Kõik tegelaskujud laval peavad baseeruma prototüüpidel - mulle meeldib neid muusadeks kutsuda. Kui ma loon lavale tegelast siis alustan muusade otsimisega - reaalsed inimesed keda tunnen ja kes mingis aspektis sarnanevad rollile mida on vaja kehastada.
Põhimõtteliselt taandub välja fantaseerimisele "Kuidas tema seda teeks/ütleks".
Harilikult ei ole võimalik leida üht ja ainsat muusat (oh see oleks õnnelik hetk) vaid tuleb võtta midagi ühelt ja midagi teiselt.
Lõpptulemus on tegelaskuju mis baseerub reaalsetel inimestel keda tunnen - mida paremini ma oma muusasid (nad ei pruugi sellest teadlikud olla) tunnen, seda lihtsam on improviseerida või vastata suvalistele küsimustele rollist lähtuvalt.
Kaks sõna Chaotic ja Evil on liiga vähesed kirjedamaks isiksust ja tema motiive. Samuti kirjeldamaks mida ja kuidas ta midagi teeb.
See termin võib hõlmata nii maniakaalset massimõrtsukat, arvestatava elueaga 1-10 minutit (sõltuvalt viisist ja kiirusest millega linnavalve liigub) kui ka eraklikku munka keset kõrbe, pettunud maailmas ja pühendunud oma julmadele jumalatele.
Seega anda universaalseid nõuandeid kuidas iga "CE" peaks käituma on ilmselge stampide ja klišeede propageerimine.
See oleks pigem iga mängija asi, leida prototüübid ja kujundada tegelane kes ei oleks pelgalt kogum kesiseid kirjanduslikke fantaasiaid ja ameerika filmidest võetud hüüdlauseid. Meis kõigis on olemas "kõik üheksa" tegelasetüüpi, kui ütlete, et prototüüpe ei leia, ütlen mina, et vähe vaatate (aga teate, see on asi mis läheb harjutamisega paremaks)
Lisaks avastate, et kui see (lavaline) tõde on saavutatud, on palju lihtsam sellele kindlaks jääda. Isegi kui DM ütleb, et käitute "alginatsioonile sobimatult" (sest temal on ilmselt oma interpretatsioon ja prototüübid teie tegelasest) siis laske sel olla - jääge oma tõele kindlaks ja mängige edasi - isegi kui sellega kaasnevad mängumehhaanilised penalitd.
Kui teie tegelase alged on pärit elust enesest ja inimestest keda ise tunnete siis muutub ka teie tegelane elavaks. Ja see on numbrites ning näitajates mõõdetamatu väärtus. Mõõdab seda publik (antud juhul kaasmängijad või DM) kes ütleb lihtsalt "usun" või "ei usu". Ning kõik nende (nagu lavastajagi) kommentaarid taanduvad lõpuks välja kahele sõnale "mängige paremini".
itia nüüd - äkki oli kellelgi abi.
Austusega, Allan Bernard /55 632 698/