Vastuväide - siis sul on sinu väljatõmbe jaoks liiga lühike nool. Ja vahe 10-15cm on juba VÄGA oluline vahe.
Kindlasti on risti laskmine võimalik (isegi seda mitmeid kordi ja aktiivselt proovitud). Risti laskmise tulemused pole ei sport- ega jahivibuga võrreldavad vertikaalselt lastud tulemustega. Katseliselt tõestatud - palun vaielge. Samuti ei tea ma kedagi kes vibuvõistlustel (ükskõik millistel) risti laseks. Vibu hoitakse sõltuvalt eelistusest natukene viltu see on tõsi - aga päris risti?
(ratsalaskmist olen muidugi ainult ühe korra näinud, Tšehhis, ning seal lasti lühikese vibuga aga normaalasendist)
Kas see noole "viskamine" on kuidagi katseliselt tõestatud. Sest mina ütlen ikkagi, et kui nool juba viskab siis viskab ta samaväärselt ka risti hoides (vastavalt siis lihtsalt üles). Paraku pole mul olnud nooli ja vibu (isegi pajuoksast) mis säherduselt käitunud oleks. Aga kes teab.
Ankrupunkt võib rinnal olla - ja mõnel laskjal on ka praegu. Aga ega nad sellepärast vibu veel külili ei keera.
Selleks, et mina filmilaskmisi lapiti uskuma hakkaksin ajaloolises plaanis - peaks keegi näitama mulle paari joonist lapiti laskmisest või seda kroonika kohta kus on kirjas, et vibukütid mingtel tingimustel keerasid vibu lapiti.
Larbi jms. mõttes suudan genereerida hetkel vaid ühe põhjuse miks vibu lapiti keerata - näite varal. Ühel mängul õnnestus mul olla vibu näpus madalal pööningul. Kuna vibu pikkus oli 177cm ja pööningu kõrgus heal juhul 80cm siis õnnestus sellega läbi väikese akna ainult lapiti lasta, pikuti ei mahtunuks ta lihtsalt ära.
Ammuküttide osas olen kõigi eelmainijatega nõus. Lihtsalt tekkis huvi, et kas äkki on mingeid näiteid (ise tegelema ei hakka aga kui keegi leiab siis...).