Kui noirmaalsuse etalone just TV-sarjadest otsida, sobiks paremini ehk Tuvikesed ja Farscape? Kui need kaks veel ristata...
(Ja ei, ma ei pea nende ristandiks Kolmandat kivi Päikeselt.)
Sellist kysimust esitatakse niikuinii yha uuesti. Ennekõike seepärast, et loherahva kohta ytleb kyllalt (resp. närvidelekäivalt) suur osa mitteloherahvast "ebanormaalsed" (pidades silmas, et normaalsed sellise asjaga ei tegele, normaalsed istuvad poe taga, joovad õlut, loobivad pudeleid puruks ja käivad aeg-ajalt nurga taga kusel - või tegelevad selle kõike ekvivalendiga omas settingus). Jõetu ja kidura nerdi ainus kaitse mõnitamise vastu on omasuguste keskel uhkustada, et oleme jah ebanormaalsed (pidades silmas, et normaalne on fantaasialage ja nõme) ning et mul ei ole jah bemarit, aga on plusss viiene mõõk ja kui vaja, siis saan ka pluss kuuese. Ylejäänud nerdid kiidavad takka ("a mul on flaming sharpness kaaa!").
Vastavalt diskussiooni intellektuaalsustasemele võtab see erinevaid vorme, aga mõiste tähendusvälja inversioon on sellesse teemasse juba sisse ehitatud, samamoodi diskusssiooni sisutus. (Jah- või ei-ytlemine sõltub sellest, kumb normaalsusetõlgendus ihule ligem tundub ehk siis kui suur on himu tegelikult suurte poiste kampa pääseda.) Ja kõige selle all on ikka jõuetu solvumine ning selle vastu vapralt pysti aetud nutunohune nina.
Kyll on tuuge olla drägonist.