" " märgib otsest kõnet.
// teksti ees märgib og juttu.
See oli toimetatud logi, kuid toimetamisel jutumärke ei lisatud, need olid mustas logis olemas.
Olen nüüd msn-s mänginud umbes kolm aastat ega lähegi ilmselt lauatagusele mängule tagasi. Samuti on (vist) kõik minu grupi mängijad tunnistanud ükshaaval, et neile istub msn rohkem. Kõik oleneb DM-ist, kõik oleneb mängijatest, kõik oleneb mängust. Üheks sobib üks, teiseks teine.
Kui mängu ja mängijate sihiks on lustlik kambaline kill-loot, siis on muidugi lauatagune etem. Kui mängija tahab intriigimängu või lihtsalt endast rollimängu maksimumi välja võtta lasta, on msn-il tugevad eelised. Mängijast saab välja võtta selle, mida ta grupis välja mängida ei saa (käituda omatahtsi, kui teised tahavad muud) või ei julge.
a) jääb ära mängijate kohapealne molutamine sel ajal kui mängujuht osaga grupist tegelema peab - sel ajal võivad mängijad lihtsalt omas kodus ooteaja millegi vajalikuga sisustada (time is money, eks ole)
b) välistub võimalus, et mängijad kogemata kuulevad og asju, mida nad ig ei tea, kuid mille og teadmine paratamatult võib mõjutada ig käitumist. Mida ei tea, seda ei tea ka tegelikult.
c) sa võid endale koostada grupi, mille liikmed ei pea üritama 1x kuus kusagilt x paikadest kokku sõita ning mängida täpselt nii tihti kui jaksu on. Mul on praegu kambas 5 inimest Tartust (mis asub 60 km kaugusel), 1 Mehikoormast ja 1 Tallinnast. See tähendab, et saad võtta mängima täpselt need, keda tahad.
Maksimum, millega korraga mänginud olen, on olnud 5 mängijat 4 liinil umbes 6 tunni jooksul. Arvasin, et saab olema tappev, aga ei olnud. Tavaline on 3-4 mängijat 2-4 liinil umbes 3-5 õhtul nädalas (juhul kui on minu kord mängu vedada - suuresti kattuva koosseisuga grupid mängivad Brülenit ja Wodet vaheldumisi, see välistab mängujuhi 'kastimängimise'. See 2-5 õhtut nädalas kehtib ka Higginsi mängu kohta). Sotsiaalse suhtlemise jaoks on laagrid umbes igal koolivaheajal. Huvipuuduse üle kurta ei saa, sest mõlemad grupid on üle mõõdu ja määra täis ja järjekord kipub vägisi ukse taha.