Tegelt olen mina Eesti OpenRPG guru, sest ligi 2,5 aastat käis mul läbi selle rollimängimine
Ja kohe rahvusvahelises mastaabis
ORPG eelis on see, et tal on nii chat-window, map kui ka täringuveeretamine ühes pakis. Kui asja vähegi vaatad, saad ise endale sobivas formaadis char-sheedi kokku keevitada jne. Eriti meeldis mängijatele-DMidele, et sai mapile oma avatare tõmmata ja siis neid seal combatis ringi liigutada - tegi liikumise ikka väga selgeks. Mapil on ka draw-board funktsioon
Nii et häid omadusi on asjal palju...ning tasuta kah veel minuteada! ORPG servu võid ise püsti panna oma masinal, võid ka n.ö. avatud serveril oma ruumi teha - avatud või passwordiga. Selle osa kohta, et chatis läheb kirjeldamine aeglaselt - võimalik ka eelnevalt DMil asi text faili tõmmata ja otse mängu sööta, kui õige aeg käes! On veebis isegi spets seikluseid olemas ORPG jaoks, kus DMi jutt, kollid jne kohe ühe failina kaasas, et näed mis võimalik teha.
Ja "pähh!" osa? Nüüdisajal vast harv nähtus, aga ennemuistsel dial-up ajal kui "ära kukkusid", oli väga paha olla