Ma ei viitsi vaielda, samuti mitte teadusliku ajakirja tasemel viidetega varustatud postitust koostada.
Minu link oli esimene nö lihtsamas keeles kirjutatud ja ekraanile ilmunud otsingutulemus, mis teemast lühiülevaate annab. Kel huvi on, saab ise edasi otsida.
Lihtsalt paar loogikast ja juriidikast kantud argumenti:
Mehel perekonnapeana oli vastutus oma pere ees. Põhjamaades kippus see veel väga kaua olema suisa veritasupõhine ja lõhkus sugukondi. Lõunapoolsetes riikides on kuuldavasti veritasupõhine omerta siiani probleemiks.
Üks hästi õnnestunud abielu oli palju kasulikum kui keskpärane sõjakäik.
Vähegi jõukamasse tallu tõi hästi hoitud tütre mehelepanemine kaasa korraliku kaasavara, liideti maid ja ühendati jõude.
Selleks, et mehel oleks pärijad, oli naine ja tema heaolu mehe jaoks esmaselt väärtuslik.
Mis puudutab "haiget idee" teemapüstitusse, siis olen selles foorumis sama küsimusega ka varasemalt kokku puutunud. Mina ise pole seda teemat püstitanud ega probleemi välja mõelnud. Samas jään arvamuse juurde, et naiste halvustamine lihtsalt sellepärast, et nad on naised, on haige ja seda ei saa teisiti nimetada. Teemaalgataja kirjeldatud probleem oli väga ebameeldiv mängija jaoks, keda selliselt koheldakse. Soost hoolimata.
Iroonia on osa minust, see on tugevam kui mina
Samas igasugust vaidluspartnerit kohtlen irooniast vaba austusega.
Kena õhtut.