Postitas Jux 13:36 28. Okt 2014
Paranoia vastu on mul vastakad tunded, mis enamasti on tingitud ilmselt sellest, et ma täpselt ei tea millega on tegu. Mulle pakuks väga huvi rollimäng, mis pakuks düstoopset elamust, kuid Paranoia puhul tõrjub mind eemale see (peale surutud) huumor - vähemasti selline eelarvamus mul on.
Mul pole midagi huumori vastu (või äkki siiski on?), kuid mul tekib tõrge mängida teadlikult laua taga lolli. See hävitab minu jaoks selle olulisema rollimängus - immersiooni. Kas võib tekkida selline õhkond, kus käib laua taga üks võidu nalja punnitamine?
Komöödia on tegelikult üks raske žaaner ja seda enam rollimängus. Ja kui vajalik see üldse on, kuna igas rollimängus saab ju tegelikult kildu (v.a. pühendunud WoD fanaatikud). Või on minu huumori maitse lihtsalt testsugune - näiteks CoC on üdini tõsine horrormäng, kuid sisaldab endas väga lõbusaid mälestusi. Ka DnD on tavaline fantasy, kuid laua taga saab nalja kui palju.
Ehk siis esimene küsimus Paranoia kohta oleks, kas komöödia on seal kohustuslik? Saab seda mängida tõsise meeleoluga?
Teiseks pakub huvi, kuidas üks Paranoia tsenaarium aset leiab? On vist tegemist rohke improviseerimisega story-game formaadiga? Mängitakse seda ka ehk traditsioonilisemat viisi, nagu GM-i valmistatud seiklust ja kampaaniat?
PvE vs PvP?