Tähelepanelik kuulaja - väga halb on kui tähelepanu on hajutatud ja mängujuhi laused lähevad kaotsi - st mängija reaalsus ei liigu mängujuhi ja ülejäänud mängu/mängijatega kaasa.
Entusiast, mõtleb peamiselt tegelasekeskselt, mitte metamängulisel tasemel - see on veidi vastuoluline, sest kogenud mängijatel tekib paratamatult mingi mudelite ja mustrite kogemus, mis tahtmatult tööle lülitub -- seepärast meeldib mulle näiteks natuke algajam grupp, keda on veidi lihtsam üllatada. Ka on siin oluline just see, et mingil hetkel kaob mängijal võitmisvajadus, mõnel ei kao see kunagi, aga sellest saab siis aru, kui ei valita enam kõige kangemaid oskusi ja üritatakse pigem tegelast harmooniliselt arendada.
Sobitub antud mängujuhi stiiliga - st on mängijaid, kes on ühes mängus "head" ja teises "halvad", seda puhtalt sobivuse järgi.
Teeb koostööd - seda olen harva kohanud, aga need on need mängijad, kes lähevad teistele mängijatele lahingus appi ja need kes abistavad ilma ütlemata. Umbes selline teema, et võitleja ei lasegi maagile kedagi ligi või et üritatakse keelegi rünnak enda peale kutsuda jne. Seda on raske näidete varal selgitada, aga justnimelt selline grupi huvides töötamise võime on minu meelest suur pluss.
Mulle meeldivad mängijad, kes suudavad oma mõtetega mind üllatada. See ilmselt tähendab seda, et minust erineva mõttemaailmaga inimesed saavad ülekohtuselt plusspunkte.
Ilmselt postitan siia teemasse veel
Muutus: on see doku, mis omal ajal minu arvamust päris palju kujundanud on.