Postitas Toomas H 13:40 9. Mär 2006
mmm... pole jälle paar kuud teemat vaadanud, aga kirjutasin korra, kirjutan tüki teisestki. Sest jätkuvalt südamelähedane asi.
Minu jaoks on SR küllaltki "mitte-cyberpunk". Ei meeldi mulle jantida Matrixiga, mis on muidu cyberi üks kesksemaid teemasid, ei meeldi mulle eriti ka fantasy kollid mis SRi sisse on toodud. Põhimõtteliselt võiks peaaegu öelda, et SR mulle ei meeldigi.
Nagu eelkirjuta ütles, leiab leivad inimesed selelst erinevaid asju. Ma naudin SR põhiliselt selle pärast, et see seostub paremini reaalsusega kui fantasy või sci-fi. Kõik on kuidagi "tuttav". Piisavalt erinev, et olla huvitav, aga siiski igalt poolt kuuldud, nähtud ja südamelähedane. Suhtkoht võimatu on ennast ette kujutada kuskil Alderaanil, natuke lihtsam Undermountainis, aga kõige lihtsam Seattle tänavatel. Mis siis et ma seal kunagi käinud ei ole. See on ikkagi kuidagi arusaadav. Loogiline ja ehe. Ja alati võib tegevus üle kanda nt. Tallinnasse. On veel arusaadavam.
Igaaaav! Ütlevad mõned. Mängi siis lihtsalt tänapäeva. Põhja politseiprefektuuri konstaablit näiteks. Tõsi, aga puhta tänapäeva settingu probleem on selles, et ei ole piisavalt tegevusvabadust. Jah, sa võid mängida merce Iraagis või osaleda mingis narkosõjas Kolumbias, või Tallinna tänavaid patrullida, aga see on siiski väga piiratud tegevus. SR-is käib madistamine igal pool. Kõikidel on püssidJ Ja see madistamine võib olla väga erineva teemaga seotud. Lihtne tänavagängide tampimine, corpide sõjad üksteisega kõige erinevamates vormides alates lihtlabasest mõrvamisest kuni kokkulepitud lahinguteni kuskil aafrika põrgus, loomulikult allmaailm maffia, yakuza, triaadide jms tegelastega, riikidevahelised konfliktid pole kuhugi kadunud kuigi segunevad sageli corpide konfliktidega, igat sorti pärismaalaste (a’la indiaanlased kes on pool Ameerikat endale tagasi võtnud) madistamised valgete inimestega, väike Fallouti teemad Ameerika Kesk-läänes jne. Ning soovi korral saab siis ka üleloomulikud tegelased mängu tuua (lohed, ghoulid, haldjad, AIJ) Ka nemad tahavad kedagi kasti lüüa. Nii et põhimõtteliselt ei ole SR-is kedagi, kellel poleks hirmus vajadus vägivalla järele… Ja see on lõbus. Kuigi mulle vägivald ei meeldi. Kindlalt on selliseid lõbusaid settinguid veel, ei ole ju tegu millegi geniaalsega. See on lihtsalt üks levinumatest nagu ma aru olen saanud.